Poostreni nadzori redarjev na območjih pokopališč, ob dnevu spomina na mrtve brezplačen javni prevoz

M.D.
28.10.2019 14:58

Prometni režim bo v okolici pokopališč spremenjen, avtobusni liniji 3 in 12 bosta brezplačni, Medobčinsko redarstvo Maribor bo od 28. do 30. oktobra izvajalo poostrene nadzore na območju pokopališč Pobrežje in Dobrava.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Urad za komunalo, promet in prostor poziva prebivalce Maribora, da za prevoz na in iz pokopališč uporabljajo javna prevozna sredstva, ki bodo v teh dneh vozila bolj pogosto in opravljala dodatne vožnje. 
"Udeležence v prometu naprošamo, da s previdno vožnjo in hojo zagotavljajo varno in neovirano odvijanje prometa. Pozivamo tudi obiskovalce pokopališč, da ne ustavljajo in parkirajo vozil na nedovoljenih mestih ter da upoštevajo navodila Policije in Medobčinskega redarstva," sporočajo iz Urada za komunalo, promet in prostor Mestne občine Maribor. Prometni režim bo 31. oktobra in 1. novembra spremenjen v okolici pokopališč Pobrežje, Gorca v Malečniku in pokopališča Razvanje.
Na podlagi sklepa župana Maribora bo javno podjetje Marprom 31. oktobra in 1. novembra uporabnikom javnega mestnega potniškega prometa omogočalo brezplačni prevoz na linijah številka 3 in 12. Dodatni avtobusi na liniji 3 (Mlinska AP - Pokopališče pobrežje) bodo z vožnjami pričeli ob 8.20 uri in vozili vsakih 20 minut, sicer pa bo redna linija 3 vozila po nedeljskem in prazničnem voznem redu.
Tudi na redni liniji 12 bo prevoz opravljen po nedeljskem in prazničnem voznem redu. Dodatni avtobusi na lini 12 (Mlinska AP -  Gosposvetska rondo - Tezno - pokopališče Dobrava) bodo z vožnjami pričeli ob 9. uri, zadnji odhod iz pokopališča dobrava bo ob 17.45, avtobus bo vozil vsakih 70 minut.
Iz občinske službe za odnose z javnostmi so sporočili tudi, da bo Medobčinsko redarstvo maribor v času od 28. do 30. oktobra izvajalo poostrene nadzore na območju pokopališč Pobrežje in Dobrava.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta