Posvoji tačka: Slabovidna Selma išče dom

BEB
23.04.2022 03:00

V zavetišče je mačka prišla poškodovana, po nesreči je bila sprva povsem slepa, sedaj že nekaj vidi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Muca Selma
Zavetišče Za živali Maribor

Med mačjimi štirinožci, ki čakajo na novega lastnika v Zavetišču za živali Maribor, je tudi leto dni stara mačka, ki so jo poimenovali Selma. "Njene zgodbe ne poznamo vse do tistega usodnega dne, 26. marca, ko jo je zadel avto. Poškodovana je ležala ob cesti in bila pripeljana v zavetišče. Udarec v glavo je terjal svoj davek in Selma je na žalost oslepela," so o njej zapisali sedanji začasni skrbniki.

Na začetku se je, poleg tega, da je trpela bolečine, znašla v novem okolju. Prav tako se je morala prilagoditi na življenje v temi. Do zdaj se je ji je vid malo izboljšal, tako da popolnoma slepa ni, vseeno pa je toliko slabovidna, da se v prostoru težko znajde, zato se najraje skriva v svoji posteljici. V mačje stranišče sicer lepo hodi, zagotovo pa bo v novem okolju potrebovala čas, da se navadi in prilagodi, so še zapisali o njej. Je zelo cartljiva muca, prijazna do ljudi in drugih živali. "Zaradi njenega stanja priporočamo dom brez drugih živali ali bivanje z umirjenimi živalmi, ki ne bi silile v njo. Išče izključno notranji dom," še pravijo v Zavetišču za živali Maribor.

Kdor bi jo želel spoznati in morebiti posvojiti ali katero drugo žival, naj se obrne na zavetišče v času uradnih ur od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro po telefonu 02 480 16 60 ali po e-pošti na zavetisce.mb@snaga-mb.si

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta