Pozor, v Mariboru od sobote dražje parkiranje, spremenjen bo tudi dostavni čas

GR.G.
08.11.2019 13:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V soboto, 9. novembra začne veljati odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskih cestah v Mestni občini Maribor, ki prinaša nekaj novosti in sprememb pri plačilu parkiranja in dostavi v območju za pešce in območju umirjenega prometa. 
Na Rakuševem trgu ter v Sodni ulici oziroma Ulici talcev, v Loški in Mlinski ulici veljajo nove cene parkiranja na zaprtih parkiriščih. Cena ure parkiranja bo višja za 20 odstotkov: z 1 evra se poviša na 1,20 evra. Cena dnevne parkirnine v beli coni je bila doslej 13,5 evra, po novem pa bo znašala 16,5 evra, so sporočili z Mestne občine Maribor (MOM). Spremenjen je tudi čas plačevanja parkirnine ob delovnih dnevih, ki jo bo po novem treba plačevati do 19. ure (doslej do 17. ure). 

Spremembe bodo uvajali postopoma

Pri MOM pojasnjujejo, da bodo po posameznih območjih spremembo časa plačevanja parkirnine uvajali postopoma, predvidoma bo do konca leta uvedena v vseh conah. Voznike bodo o spremembi obveščali tako s prometno signalizacijo kot tudi z obvestili na parkirnih avtomatih oziroma v aplikaciji za plačilo parkirnine z mobilnimi napravami. 

Po posameznih območjih bodo spremembo časa plačevanja parkirnine v občini uvajali postopoma, predvidoma bo do konca leta uvedena v vseh conah, sporočajo z MOM.
Andrej Petelinsek
Igor Napast

Ukinjajo večerno dostavo

Spremenjen je tudi dostavni čas v območju za pešce in območju umirjenega prometa. Dnevno bo dostava dovoljena samo med 5. in 10. uro, s tem, da bodo smela vsa vozila zapeljati v območje za pešce in umirjenega prometa med 5. uro in 9.30, čas do 10. ure pa bo namenjen samo izvozu. Med 20. in 22. uro dostava ne bo več dovoljena, so sporočili z MOM. 

Kuponček za brezplačno vožnjo bo mogoče uveljaviti samo 11. novembra v navedenih urah.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta