Pravo tovarištvo: Prostovoljni gasilci so kolegu, ki se je poškodoval, pomagali na kmetiji

Miha Dajčman Miha Dajčman
05.03.2020 10:48

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Šentilj ne priskočijo na pomoč le ob intervencijah, ampak so izjemno solidarni, tovariški tudi med seboj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Operativna enota PGD Šentilj
PGD Šentilj

Ker tega dandanes ni več veliko, je članica gasilskega društva Sabina Bezjak poklicala v naše uredništvo, da bi njihovo zgodbo delila z javnostjo. Še zmeraj ganjena je razložila, kako so se aktivirali v društvu in priskočili na pomoč kolegu.
Njihov kolega, član PGD Šentilj Erik Marsek, zaradi poškodbe in operacije kolena namreč ni mogel opravljati dela na kmetiji. Več dni in tednov je preživel na berglah. Dvakrat so se odzvali in pomagali, je razložila Bezjakova. Najprej ob koncu minulega leta, med 24. in 30. decembrom, drugič pa so mu tovariši, gasilke in gasilci, pomagali oskrbeti živali na kmetiji in opraviti delo med 2. in 16. februarjem, ko je bil ponesrečenec na rehabilitaciji. "Na poziv našega predsednika društva Gregorja Plohla se je odzvalo in pomagalo petnajst gasilcev in gasilk," je ponosno razložila Bezjakova.

Skupinska fotografija ob 90-letnici društva
PGD Šentilj
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta