Predstave, filmi, pogovori na mariborskih dvoriščih

beb
28.06.2020 07:00

V dneh omejitev za kulturne dogodke so dogajanje preselili na odprto in praznujejo druženje, ustvarjanje v živo, pred publiko, kar je bilo v minulih mesecih nemogoče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sobotono dogajanje na Gosposki 28 se je začelo z  glasovanjem za program Živih dvorišč.
Sašo Bizjak

Na dvoriščih mesta je v teh dneh, ko se je zmeraj dogajal Festival Lent, prav tako živahno. V KUD Moment so namreč dali pobudo Društvu Hiša! in Društvu za razvoj filmske kulture, da soustvarjajo poletno dogajanje. Prvi dogodek pod skupnim imenom Prostovanje bi se moral zgoditi že na praznični četrtek, a je bil odpovedan zaradi dežja. Zato pa je bila predstava Via Matti v izvedbi Momenta na dvorišču Gosposke 28 v soboto zvečer. Še pred tem pa so prebivalce mesta to popoldne vabili iz Društva Hiša!, ki so zbirali ideje, predloge za program Živih dvorišč, ki bo v drugi polovici avgusta, torej med Festivalom Lent.
"Dvorišče Gosposke 28 je sicer že naše standardno prizorišče, tukaj smo imeli že razstave, pogovore, razne dogodke. Danes smo dobili nekaj predlogov, denimo za koncert Daniela Mariniča, za umetniške delavnice ... Bilo je tudi nekaj odziva na naš poziv umetnikom, da soustvarjajo program, zato verjamemo, da bo ta zelo pester," je povedala Mateja Meh iz Društva Hiša!. Predloge bodo znova zbirali prihodnji četrtek na dvorišču Koroške ulice 10 in še v petek na Židovskem trgu. Živa dvorišča bodo letos obeležila že svoje deseto leto odkar je ekipa sedanje Hiše! v sodelovanju z Društvom Gledališče Ane Monro odkrivala skrite kotičke mesta in jih skozi urbano aktivacijo začela oživljati. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta