Preprečimo neželena legla

ŠTR
17.11.2018 06:47

V novembru Društvo za zaščito živali Maribor v sodelovanju s podravskimi veterinarskimi organizacijami omogoča za petino cenejše kastracije in sterilizacije psov oziroma mačk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posega sterilizacije in kastracije sta preprosta in prinašata veliko koristi.
Andrej Petelinšek

Že ko domov prinesete mladiča, je prav, da razmislite o njegovi sterilizaciji oziroma kastraciji. Poseg sterilizacije se opravi pri samičkah, pri samčkih poseg imenujemo kastracija. Posega sta preprosta, prineseta pa številne pozitivne vplive in le malo negativnih. Najbolj pomembno je, da oba preprečujeta neželena legla živali, za katera ne moremo poskrbeti in za katera ni dovolj odgovornih domov. Preprečujeta oziroma močno zmanjšujeta možnosti za mnogo bolezni, ki so lahko življenjsko ogrožajoče in nevarne, sta cenejši od stroškov, ki jih ima lahko skrbnik z mladiči ali zdravljenjem svoje živali. Sterilizacija in kastracija zmanjšujeta tudi agresivno vedenje, potepanje in izgube živali ter prometne nesreče.
Ker je cena posega eden najpogostejših argumentov proti njemu, ki jih imajo skrbniki, v Društvu za zaščito živali Maribor v sodelovanju z veterinarskimi organizacijami v Podravju izvajajo akcijo za lastniške živali. Do konca novembra lahko uveljavite 20 odstotkov popusta na ceno sterilizacije/kastracije vaše živali. Ta znesek, ki ga plačate za svojo žival le enkrat v njenem življenju, je bistveno nižji od stroškov oskrbe pasjega ali mačjega legla in stroškov veterinarske oskrbe vseh teh živali. Je tudi primerljiv z rednimi stroški, ki jih ljudje zapravimo pri frizerju, mehaniku, v trgovini ...

Veterinar Rok Krajnik z mačko Zvitorepko
Osebni arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta