Še naprej se bodo borili za enakopravnost

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
05.12.2018 19:33

Člani Društva gluhih in naglušnih Podravja so danes s svečano proslavo v Narodnem domu v Mariboru proslavili 85 let delovanja društva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

V Mariboru skupaj s podružnico Ptuj je vanj včlanjenih 650 gluhih, naglušnih, gluhoslepih in oseb s polževim vsadkom. V kulturnem programu je nastopila kulturno-umetniška skupina Tihi cvet, v avli Narodnega doma pa so pripravili razstavo o delovanju društva skozi čas. Častni pokrovitelj proslave je bil mariborski župan Andrej Fištravec, ki je društvu ob jubileju tudi podelil mestni pečat Maribora, udeležil pa se je je tudi predsednik Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije Mladen Veršič. Ernestina Savski je ob jubileju obljubila, da se bodo še naprej borili za enakopravnost gluhih in naglušnih v družbi.
Za veliko večino članov je društvo drugi dom, saj se v njem lahko enakovredno pogovarjajo drug z drugim in udeležujejo številnih dejavnosti na socialnem, športnem in kulturnem področju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta