Še vedno čakajo na sestanek z županom Arsenovičem

MBK
06.05.2019 17:30

Ta teden bodo zborovali v kar osmih samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnostih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Po prazničnem premoru bodo v tem tednu zborovali v kar osmih samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnostih (SČS in SKS). V torek se lahko pridružite zboristom SČS Magdalena (Infopeka, Ob železnici 16) in SČS Radvanje (MČ, Lackova 43). V sredo bodo zbori SKS Pekre (Dom kulture, Bezjakova 4), SČS Tabor (MČ, Metelkova 63) in SČS Pobrežje (MČ, Kosovelova 11), v četrtek pa vas medse vabijo v SČS Koroška vrata (OŠ Prežihovega Voranca, Gosposvetska 10), SČS Center in Ivana Cankarja (ZPM, Razlagova 16) in SČS Studenci (MČ, Erjavčeva 43). Vsi zbori so ob 18. uri.
Vsebine, o katerih razpravljajo, soočajo mnenja in iščejo rešitve, so zelo pisane, a tudi mnogokrat skupne večini zborov: promet, raba javnega prostora, zelene površine, skrb za drevesa, odpadki, delo javnih podjetij, mestnega sveta, uradnikov, komunikacija z občani … "Prav to, komunikacija izvoljenih predstavnikov in uradnikov z aktivnimi občani, je ena najbolj izpostavljenih tem ta čas. Skozi vse te razprave, soočanja mnenj, podajanja predlogov je nastalo ogromno gradiva, ki bi ga odločevalci lahko uporabili pri razmišljanju in odločitvah o tem, kako izboljšati življenje v MOM. Čeprav jim je bilo že pred jesenskimi volitvami predstavljeno gradivo, strnjeno v 66 zahtev v dokumentu Skupaj za skupno posredovano, še vedno niso našli ne časa ne volje, da bi ga z občani tudi pregledali in prediskutirali. Ker pa se je na teh približno tisoč srečanjih v šestih letih, kar SČS in SKS v MOM delujejo, nabralo tudi ogromno znanja in izkušenj o tem, kako ravnati, kadar nismo slišani, zboristi verjamejo, da se bo to slej ko prej zgodilo," poudarjajo v Iniciativi Mestni zbor, ki pomaga pri organizaciji zborov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta