Selnica ob Dravi: (Ne)varna državna cesta brez pločnika

Barbara Bradač Barbara Bradač
28.08.2020 05:00

V občini Selnica ob Dravi že dolgo čakajo na pločnik ob državni cesti Maribor-Dravograd. Pa še nekaj časa ga ne bo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Selnici ob Dravi se domačini raje vozijo z avtomobili. Pešačenje je prenevarno.
Tadej Regent

"Približno sedem kilometrov državne ceste pelje skozi občino. Od Bresternice naprej vstopi v občino in se vije skoraj do Šturma, malo pred mostom k Lovrencu se naša občina konča. Razen zadnjega kilometra je ob cesti naselje, nimamo pa niti bankine urejene, kaj šele pločnik. En del je ovinek, kjer se pešec v bistvu z bokom zadeva v varnostne ograje, z drugo nogo pa je skoraj že izven narisane črte cestišča, in ko denimo pripeljeta še osebno vozilo in tovornjak, mora nekdo stati zaradi pešca, ki prav tako stoji in počaka čisto ob ograji. S tem da je pešec zelo slabo viden zaradi ovinka. Takšni odseki so trije," opisuje veliko varnostno težavo v občini županja Vlasta Krmelj.
Pravi, da ji občani grozijo z državljansko nepokorščino, ker občina v 20 letih ni prišla na vrsto za izgradnjo pločnika. "Bili so že projekti, a so bili spremenjeni, pa so bili spet novi projekti, v glavnem leta se že vleče. Cesta je res nevarna. Za otroke je organiziran šolski avtobus, ki ga plačuje občina, stanovalci ob cesti se raje do soseda peljejo z avtom, ker je peš izjemno nevarno. Preprosto so nehali hoditi peš, kar je slabo za občino, za okolje," nadaljuje županja.

Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta