Sodna bitka za osrednjo mariborsko tržnico končana

Barbara Bradač Barbara Bradač
23.05.2024 17:58

Mariborska občina tudi pravnomočno dobila sodni spor za osrednjo tržnico na Vodnikovem trgu. Denar za kupnino 2,5 milijona evrov zagotovil Javni holding Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mestne nepremičnine so postale tudi lastnik Garažne hiše Lent. 
Igor Napast

Na začetku mariborskega mestnega sveta je župan Saša Arsenovič obelodanil, da so pravnomočno dobili sodni spor za osrednjo tržnico. Štiri leta je trajala bitka, v kateri je mariborska občina z javnim podjetjem Mestne nepremičnine dokazala svoj prav. Da mora družba Inversio Gradnje izpolniti, kar se je zavezala s predpogodbo novembra 2019, torej prodati objekt osrednje mestne tržnice na Vodnikovem trgu občinski družbi Mestne nepremičnine, je po sodbi Okrožnega sodišča v Mariboru potrdilo tudi višje sodišče pred približno desetimi dnevi.

Gregor Grosman
Maribor - Mestna tržnica - Tržnice - Mariborska tržnica - prepereli in uničeni dežniki - dotrajani - dotrajane marele - uničena - dotrajana streha - Umetnostna galerija - Vodnikov trg - Strossmayerjeva ulica - Hofer - Sodni stolp - garažna hiša - parkiranje -
Andrej Petelinšek

"V celoti smo uspeli," je zadovoljen odvetnik, ki je zastopal občinski javni interes Gregor Živko. Simona Lebar, direktorica in preko povezanih družb lastnica družbe Inversio Gradnje, je danes izpolnila obveznost po sodbi, torej dala zemljiško knjižna dovolila, Mestne nepremičnine pa so plačale kupnino v višini 2,540.000 evrov. Denar je zagotovil Javni holding Maribor, katerega del je tudi podjetje Mestne nepremičnine. Prostori nekdanjega mlečno-mesnega paviljona, trgovinski prostori, gostinski lokali ter podzemna garažna hiša so tako znova v javni lasti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta