Šolski svetniki podprli Angleitnerjevo

Denis Živčec Denis Živčec
11.07.2019 16:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tanja Angleitner Sagadin  
Igor Napast

Le še korak loči dr. Tanjo Angleitner Sagadin, da iz vršilke dolžnosti postane polnomočna direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor.
Po pozitivnem mnenju mestnih svetnikov, ki so sicer podprli tudi njenega protikandidata dr. Emila Juvana, so njeno kandidaturo po ponovljenem razpisu podprli še šolski svetniki. Koliko glasov je Angleitnerjeva dobila, svetniki ne razkrivajo, naj bi pa dobila veliko večino. Svet šole bo zdaj oblikoval sklep in ga poslal v presojo šolskemu ministru Jerneju Pikalu, ki bo nato imel trideset dni časa podati svoje neobvezujoče mnenje o kandidatki. Če minister mnenja ne poda, svet šole odločitev o direktorici sprejme sam. Glede na to, da minister že v prvem krogu, ko je dolgoletna direktorica Helena Cvikl podporo sveta izgubila, ni nasprotoval Angleitnerjevi, temveč nepravilnostim v izbirnem postopku, gre pričakovati, da bo VSGT Maribor v novo študijsko leto stopila z novo direktorico, katere mandat bo trajal pet let. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta