Strožji nadzor zaradi vožnje v naravi: Mestni park ni kolesarski park!

(mbk)
25.10.2019 14:38

Policisti ugotavljajo, da je večina kolesarjev, ki divja po parku in okoliških gričih, mladoletnih in da ne vedo, da je vožnja po neoznačenih poteh v naravi prepovedana. Proti prepovedani vožnji s strožjim nadzorom in grmovnicami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Klenovšek

V uredništvu redno sprejemamo ogorčena sporočila številnih občanov, ki v Mestnem parku namesto sprostitve zaradi divjanja kolesarjev doživljajo stres. Na občini so se zaradi vse pogostejših divjih voženj v parku in v širšem območju mariborskega Mestnega parka – na Mestnem vrhu, Piramidi in Kalvariji odločili, da ukrepajo.
"Čeprav je vožnja po gozdnih poteh mestnih gričev prepovedana, so razmere vse slabše," ugotavljajo na občini in razlagajo: "Z vožnjo po gozdu delajo kolesarji naravi veliko škodo. Kolesa namreč odstranjujejo gornji sloj zemljine, poškodujejo koreninski sistem dreves, oblikujejo pa tudi kanale, po katerih voda hitreje odteka in s seboj odnaša prst. Ob vsem tem pa kolesarji z divjanjem po gozdu vznemirjajo divjad in druge prostoživeče živalske vrste."

Mom
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta