Svetovni dan Zemlje: Mariborska občina poziva na čistilno akcijo

MBK
20.04.2020 17:35

V Mariboru vedno več primerov nepravilno odvrženih odpadkov. V sredo, na svetovni dan Zemlje, naj vsak zase ali v krogu najožje družine opravi individualno čistilno akcijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdo je kar v neposredni bližini Snaginega zbirnega centra v Lahovi ulici na Teznu odvrgel kup odpadkov.
Sašo Bizjak

Bralci Večera nas vsakodnevno opozarjajo na kupe nepravilno odloženih odpadkov - v naravi, na avtobusnih postajališčih, ob ekoloških otokih, pred zbirnimi centri. Tokrat je nekdo kar v neposredni bližini Snaginega zbirnega centra v Lahovi ulici na Teznu odvrgel kup odpadkov - med plastičnimi vrečami je bilo nekaj praznih veder, v katerih je bil gradbeni material, tudi salonitne plošče, opaziti je bilo še kuverte različnih pošiljateljev in naslovnikov.
Irena Bartok iz Snage Maribor je povedala, da so "sodelavci zadevo prijavili na komunalno inšpekcijo, saj so inšpektorji tisti, ki lahko vodijo prekrškovne postopke zoper kršitelje". Podobni primer se je zgodil pred dnevi, ko je bila med smetmi pod Pekrsko gorco odvržena večja količina še zapakirane in konzervirane hrane, ki jo deli Rdeči križ. V tem primeru je policija našla storilca in ga prijavila inšpekciji.

Andrej Petelinšek

Skupinska čistilna akcija ni mogoča

Mariborska občina je za sredo, 22. aprila, na svetovni dan Zemlje, načrtovala kar nekaj aktivnosti, med drugim tudi akcije, v katerih bi očistili problematična območja v občini - od reke Drave z njenimi nabrežji do Stražunskega gozda. "Zaradi trenutne epidemiološke situacije čistilnih akcij - ki so najbolj uspešne, če se jih udeleži veliko ljudi - seveda ne bomo organizirali," poudarjajo na občini, kjer so predvidevali tudi zaključek kampanje Moji odpadki, moja skrb, ki jo je občina od lanskega oktobra izvajala skupaj z javnim podjetjem Snaga.

Sašo Bizjak

Kosovnih odpadkov ni dovoljeno prinašati

Kljub vsemu pa dan Zemlje 2020 ne bo šel neopazno mimo, poudarjajo na občini. "Ker tudi v času #ostanidoma večina vsak dan odide na svež zrak, občanke in občane Maribora vabimo, da na dan Zemlje, to sredo, vsak zase ali v krogu najožje družine izvedejo individualno čistilno akcijo," pozivajo na mariborski občini.

Občane, ki bodo v naravi opazili odvržene večje odpadke oziroma naleteli na divja odlagališča, prosijo, da o tem obvestijo medobčinski inšpektorat na številko 040 205 953.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta