Terme spet z novim direktorjem

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
08.11.2019 15:58
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Term Maribor, ki so preko podjetja Platanus v lasti ruskega Gazproma, več ne vodi Tatjana Karpovitš, zamenjal jo je Igor Kertsman. To je v zadnjem letu že tretja menjava na vrhu največjega mariborskega hotelirja, ki se sooča z vse slabšim poslovanjem in izgubami. Zakaj so se zgodile spremembe, v podjetju, kjer se na novinarska vprašanja ne odzivajo že nekaj časa, niso pojasnili. Po informacijah Združenja svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) so bili kot uradno pojasnilo navedeni osebni razlogi Karpovitševe.
"Sindikat in svet delavcev sta podala zahtevo za srečanje z novim direktorjem, bil je zelo odziven, srečamo se že jutri (danes, op. p.)," je povedal Boštjan Medik, izvršni sekretar za teritorialno organiziranost ZSSS, ki ga zanima, kakšno vizijo ima novi vodja hotelirskega podjetja, kaj bo s pravicami delavcev in kaj s pogajanji za novo kolektivno pogodbo, ki so povsem zastala. Medtem že teče obnova hotela Habakuk, v katerem bodo v prvi fazi prenovili slabih 40 sob, nato bodo sledile še druge, recepcija, kuhinja in restavracija. (jmc)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta