Tigrice, plesalke in navijačice polne energije

Nada Holc
24.09.2022 05:00

Plesna skupina Tigrice, ki deluje v okviru Športnega društva za plesne in navijaške skupine Oziris, je za sedaj edina v Mariboru, ki trenira poseben ples, s tujko poimenovan performance cheer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mlajša skupina Tigric med treningom 
A. Drevenšek

Izvira iz ZDA, zadnje čase pa se vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji. Gre za skupinski šport, sestavljen iz več različnih stilov plesa. Vodja skupine Anja Polanič pleše že enajst let, pred tremi leti pa se je na svetovnem prvenstvu v ZDA kot del slovenske reprezentance s skupino uvrstila na 5. mesto. Lani je pridobila naziv trenerka cheer plesa. "Trenerka sem postala, ker želim dekleta navdušiti za ta šport, ki ga sama obožujem," pravi Anja Polanič, ki zaključuje šolanje na gimnaziji. Katero študijsko smer bo izbrala, se še ni odločila. Z gotovostjo že ve, da si življenja brez plesa ne zna več predstavljati in da si želi znanje prenašati na mlajša dekleta.

Pojasni še, da poteka vadba v dveh skupinah: za mlajše deklice v starosti od 6 do 12 let in za starejše v skupini nad 12 let. Otroke naučijo osnov jazza, hip hopa, baleta in cheer plesa. Trening vključuje različne plesne elemente, skoke, obrate in seveda koreografijo, na višji stopnji pa se udeleženke spoznavajo tudi z gimnastiko in akrobatskimi elementi. "Že samo ime Tigrice pove, da smo polne energije. Druži nas ljubezen do plesa in gibanja, v skupini pa razvijamo močan timski duh in prijateljstvo," še pojasni.

Pri cheer plesu otroci pridobivajo še ob moči in vzdržljivosti tudi lepo telesno držo, naučijo pa se uspešno sodelovati v skupini. Dekleta iz skupine Tigric redno trenirajo, naučeno pa tudi predstavijo na različnih dogodkih, ki jih obogatijo s svojim programom. Na zadnjem Mestnem teku so bile v ličnih oblačilih in s cofi v rokah. Prav pri športnih tekmah so pogosto prisotne kot navijačice, ki zabavajo gledalce s svojimi atraktivnimi plesnimi točkami, hkrati pa spodbujajo športnike in širijo pozitivno energijo.

Dekleta vabijo tudi v svoje vrste. Septembra vpisujejo deklice od šest let naprej. Vadba je v prostorih II. gimnazije Mariboru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta