Tolkala za uglasbitev Maistrovih pesmi

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
07.11.2018 19:17

Marko Soršak - Soki je že stoprvič osnovnošolcem podaril glasbila: tokrat so se jih razveselili otroci Centra za sluh in govor Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tolkala, ki so jih dobili v dar, so otroci Centra za sluh in govor Maribor pod vodstvom Marka Soršaka - Sokija takoj preizkusili na odru.
Andrej Petelinšek

Znani slovenski glasbenik Marko Soršak - Soki, ki v okviru projekta 20 za 20 obdaruje slovenske osnovne šole z glasbenimi instrumenti, je tokrat predal celo vrsto tolkal otrokom, ki obiskujejo osnovno šolo Centra za sluh in govor Maribor. To je bila že 101. donacija in naključje je hotelo, da je potekala prav na obletnico prve pred štirimi leti, ko je Soki z glasbili razveselil učence OŠ Žiri.
"Ta donacija je posebna, saj je rezultat projekta Maistrovanje, ki smo ga letos prvič izpeljali skupaj z OŠ borcev za severno mejo in Mestno občino Maribor na način, da smo vključili tudi dobrodelno noto projekta 20 za 20. Smisel projekta Maistrovanje je, da vključimo čim več otrok in šol v kulturnozgodovinsko zgodbo, povezano z generalom Maistrom, ki ni bil samo borec, ampak tudi pesnik, kulturnik, in zamišljeno je, da bi otroci uglasbili Maistrove pesmi in ustvarjali likovna dela," razlaga Marko Soršak. Dodaja, da bo Center za sluh in govor Maribor nato prihodnje leto 26. septembra pri Maistrovem spomeniku pripravil kulturni program.

Tokratno donacijo je financirala Mestna občina Maribor.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta