Tudi drsališče v Rušah s presežki

ŠTR
17.03.2019 05:00

V drugi sezoni drsanja na odprtem drsališču v Športnem parku Ruše so našteli preko 8000 drsalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drsališče je bilo letos postavljeno na leseno podlago.
CEZAM

Javni zavod Cezam je ob podpori občine Ruše in sponzorjev že drugo sezono zapored uspešno poskrbel za največje odprto drsališča na Štajerskem, ki je na drsalni ploskvi z 800 kvadratnimi metri, pestrim programom in gostinsko ponudbo razveseljevalo več kot 8000 ljubiteljev drsanja, sporočajo. Za postavitev in upravljanje drsališča so skupaj z ekipo Športnega parka Ruše in občine Ruše poskrbeli že preizkušeni izvajalci, in sicer podjetje Arctic iz Reke ter tokrat tudi podjetje Expo Biro.
"Za razliko od prve sezone smo imeli nekaj manj dela s samo postavitvijo, saj je bilo lani treba prilagoditi infrastrukturo za tako veliko drsališče, kar je obsegalo tudi nadgradnjo transformatorja ter izkop visokonapetostnih vodov do lokacije hladilne postaje, ki terja veliko priključno moč. Prav tako je za pripravo ledene površine na obstoječem inline igrišču treba podlago izravnati ter zaščititi asfalt, ki je tam vse leto. V lanski sezoni smo to naredili sami s peskom in izolacijo, letos pa je za to poskrbelo podjetje Expo Biro, ki je postavilo bolj praktično leseno podlago, ki se je odlično obnesla," je pojasnil vodja Športnega parka Ruše Marko Ozim.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta