Tudi kontrolni testi v Domu Danice Vogrinec negativni

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
15.04.2020 17:58

V Domu Danice Vogrinec Maribor so po okužbi sodelavke s koronavirusom testirali še 72 zaposlenih in več stanovalcev - vsi testi so negativni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Domu Danice Vogrinec so se odzvali tudi na povečano število klicev svojcev v zvezi s počutjem njihovih bližnjih, tako da so vzpostavili posebno info točko, preko katere posredujejo informacije o počutju stanovalcev. 
Andrej Petelinšek

Teden dni po prvem testiranju so znani tudi rezultati drugega, kontrolnega testiranja sodelavcev s koronavirusom okužene delavke Doma Danice Vogrinec v Mariboru. Vsi testi so negativni. Poleg teh so bili brisi odvzeti še drugim delavcem doma. "Testiranih je bilo 72 zaposlenih - vsi testi so negativni. Prav tako so bili negativni tudi vsi testi stanovalcev znotraj vseh hiš. Testirali smo jih v tem času vsaj 20, kajti stanovalcu se odvzame bris, ko pokaže kakršenkoli, tudi najmanjši, znak prehladnih in podobnih obolenj. Tako da lahko rečemo, da ta trenutek simptomatike v domu nimamo," pravi Marko Slavič, direktor največjega doma za starejše v državi.
Četudi so novice več kot veseli, si zares oddahniti v Domu Danice Vogrinec - pa tudi ne v nobenem drugem domu za starejše občane - ne morejo in tako bo, vse dokler bo virus prisoten v populaciji.

Marko Slavič, direktor največjega doma za starejše v državi.
Andrej Petelinšek

Info točka za informacije o počutju stanovalcev

V Domu Danice Vogrinec so se odzvali tudi na povečano število klicev svojcev v zvezi s počutjem njihovih bližnjih, tako da so vzpostavili posebno info točko, preko katere posredujejo informacije o počutju stanovalcev. Vprašanja o tem je mogoče zastaviti preko elektronske pošte oziroma spletnega obrazca, objavljenega na spletni strani www.danica-vogrinec.si - na tista, ki so zastavljena do 18. ure, svojcem odgovorijo v teku naslednjega dne. Za splošne informacije so dosegljivi na elektronskem naslovu zakancekvec@danica.si in na telefonski številki 041 656 171 vsak delovni dan med 11. in 13. uro.

Vprašanja o zdravstvenem stanju

Za vprašanja o zdravstvenem stanju stanovalcev pa svetujejo klic preko telefona ali vzpostavitev stika preko e-maila. Za stanovalce, ki živijo v delovni enoti Pobrežje 1 in Pobrežje 2 in za katere skrbi zdravnica Barbara Kovač Kovačič, je mogoče dobiti informacije na številki 02 480 61 25 in po elektronski pošto barbara.kovacic@zd-mb.si med 7.30 in 13. uro. Za stanovalce v delovni enoti Pobrežje 2 in Pobrežje 3, za katere skrbi zdravnica Tadeja Gajšek, so informacije na voljo na telefonski številki 02 480 61 62 oziroma na e-pošti tadeja.gajsek@zd-mb.si med 7.30 in 13. uro. Za stanovalce v delovni enoti Tabor, kjer je zdravnica Mija Kočevar, pa na 02 470 12 25 oziroma na elektronskem naslovu dragica.bezjak@zd-mb.si, prav tako med 7.30 in 13. uro.
Sicer pa o stanju v Danici ter o počutju stanovalcev in zaposlenih v domu redno obveščajo preko svoje spletne strani www.danica-vogrinec.si, facebook profila Dom Danice Vogrinec Maribor in medijev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta