Učiteljica Nina Jelen bo zastopala Slovenijo na svetovnem izboru najboljšega učitelja sveta

Barbara Bradač
02.03.2021 17:00
Letos bo na tekmovanju za najboljšega učitelja sveta,razglasitev bo novembra v Parizu, prvič tudi slovenska učiteljica. Med finalisti je bil tudi mariborski učitelj Jože Senekovič iz OŠ Bojana Ilicha Maribor
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nina Jelen, učiteljica OŠ Ivana Skvarče iz Zagorja ob Savi 
Roman Šipić/delo

Za vstopnico za nagrado najboljšega učitelja sveta se je v Sloveniji potegovalo pet izjemnih učiteljev, ki navdušujejo učence vsak dan, iščejo poti do znanja in do njihovega napredka. Veleposlanica slovenskih učiteljev na izboru za najboljšega učitelja na svetu - Global Teacher Prize, ki bo potekal letos novembra v Parizu, je učiteljica 5. razreda OŠ Ivana Škvarče v Zagorju ob Savi Nina Jelen.

Za mesto slovenskega predstavnika so se še potegovali učiteljca Tanja Jankovič iz OŠ Danile Kumar, učitelj Mladen Kopasić iz OŠ Polje, učiteljica Mateja Peršolja iz OŠ Preserje pri Radomljah in učitelj Jože Senekovič iz OŠ Bojana Ilicha Maribor.

Jože Senekovič
Igor Napast

Nina Jelen je dobila skupno najvišjo oceno, ki jo sestavlja ocena komisije, ocena drugih učiteljev in spletno glasovanje, kjer je glasovalo skoraj 8000 oseb. "Če učitelj posluša učence, tudi učenci poslušajo učitelja in učitelji v Sloveniji veliko naredimo v šolstvu," je sporočilo, ki ga bo ponesla prva slovenska predstavnica na Global Teacher Prize. Znana je po tem, da učencem velikokrat pove, da so super junaki in dodaja, biti učitelj najboljši poklic na svetu. V času šolanja na daljavo je iskala in našla veliko možnosti in udejanjala različne ideje, ki jih tudi rada deli svojim učiteljskim kolegom. "Če je meni prišlo prav v razredu z veseljem delim z drugimi, da čimveč učencev dobi nekaj od tega," je povedala.

Na slovenski izbor se je letos prijavilo 16 učiteljic in učitelje, ki sodelujejo v projektu Učitelj sem! Učiteljica sem!, ki ga v Sloveniji vodi AmCham. Lani je med 12.000 kandidati iz 140 držav zmagal Randžitsinh Disale, učitelj iz Indije, letos bo na tekmovanju prvič tudi slovenska učiteljica in se potegovala za nagrado v vrednosti milijon dolarjev, ki jo podeljuje Varkey Foundation v sodelovanju z Unescom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta