UKC Maribor: Program sanacije daje pozitivne učinke

Andreja Kutin Lednik
14.05.2019 19:42

Na seji sveta zavoda tudi o tem, da UKC Maribor uvaja sistem spremljanja kakovosti, ki bo prvi te vrste v Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klara Mihaldinec, pomočnica direktorja UKC za pravne zadeve, ki je na tokratni seji sveta zavoda nadomeščala direktorja Vojka Flisa, in predsednik sveta Ljubo Germič
Andrej Petelinšek

UKC Maribor uvaja sistem spremljanja kakovosti, ki bo prvi te vrste v Sloveniji, za sistem pa bodo skrbeli sedanji zaposleni. Da je tak sistem v gospodarstvu že običajen in da v gospodarstvu namenjajo za spremljanje kakovosti precej več denarja kot za zdaj za to službo namenja UKC, poudarja dr. Roman Košir, ki vzpostavlja novo službo, sicer pa je vodja urgentnega centra. "V gospodarstvu je to sistem upravljanja podjetja v vseh službah. Mi smo namenjeni temu, da bo pacientova oskrba čim boljša, da napredujemo v kvaliteti oskrbe," je poudaril Košir.
To je zahteven projekt, saj je oddelkov in služb v UKC Maribor ogromno, skozi procese pa bodo koordinatorji iskali podatke, kako dobro funkcionira sistem, vodstvo pa bo lahko na osnovi teh podatkov sprejemalo ukrepe. Svet zavoda UKC se je na seji strinjal, da je to pomemben projekt, ki ga ne gre voditi volontersko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta