V Mariboru županske kandidate soočili tudi mladi

Igor Selan Igor Selan
12.11.2018 20:53

V ospredju soočenja je bila predvsem stanovanjska problematika mladih pa tudi financiranje mladinskih organizacij

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Soočenje županskih kandidatov v IZUM-u, ki so ga pripravili mladi, je pritegnilo precejšnjo pozornost. 
Andrej Petelinšek

Koga brigajo mladi, je bil naslov sinočnjega županskega soočenja, ki so ga v stavbi IZUM-a v Mariboru organizirali Radio Študent, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Mladinski kulturni center Mkc, Zavod Pip in Mestni mladinski svet Maribor (MMSM), vodila pa sta ga Miha Dajčman in Mateo Hočurščak. Soočenja se je udeležilo 13 od 18 kandidatov, manjkali so Franc Kangler (NLS), Rok Zalar (Zeleni Slovenije), Igor Jurišič (Stranka mladih - Zeleni Evrope), Zdenko Vinkov (SSN) in Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija).

Jamstvene sheme, zadruge, novogradnja ...

Največ vprašanj se je nanašalo na stanovanjsko problematiko mladih in preprečevanje njihovega odhajanja v tujino. Župan Andrej Fištravec je bil mnenja, da je problem mogoče rešiti z reorganizacijo Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada (JMSS), ki da deluje brez strategije in vizije, ter spomnil, da republiški sklad začenja gradnjo 400 stanovanj za mlade na Studencih. Da je tega h gradnji bolj pritegnil MMSM kot občina, mu je odgovoril Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo), nasploh precej kritičen do politike aktualnega župana.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

Plačano pripravništvo, osebni čas ...

Da je sam po srcu mlad in da so ga h kandidaturi nagovarjali tudi številni mladi, je na vprašanje o vključenosti mladih v pripravo volilnega programa odgovoril Saša Arsenovič (SMC). Po mnenju Uroša Prikla Desus še zdaleč ni samo upokojenska stranka, zato v svojem programu odgovarja tudi na vsa aktualna vprašanja, ki se tičejo mladih.

Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta