V Pekrah se bo smejalo, začenja se festival komedije

BEB
05.03.2020 10:50

Cel mesec bosta ob vikendih na ogled dve predstavi ljubiteljskih gledališč iz vse Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eden od lani nastopajočih: Koroški deželni teater iz Slovenj Gradca s predstavo Norci
Td Pekre

V petek, 6. marca, se pričenja 16. Festival komedije Pekre. Vsa ta leta festival, ki je postal prepoznaven po vsej Sloveniji in tudi v zamejstvu, kar dokazujejo polne dvorane obiskovalcev in vse večja udeležba vabljenih gostov iz sveta kulture in politike, organizira Turistično društvo Pekre. Pri tem gre največja zasluga dolgoletnemu predsedniku društva Zlatku Partliču, pobudniku festivala, in predsednici organizacijskega odbora komedije Ilki Riedl, ki z vztrajnostjo, nesebičnostjo, neštetimi prostovoljnimi urami dela ob pomoči ostalih članic in članov organizacijskega odbora komedije vodita Festival komedije Pekre.
Festival je tudi priložnost za spoznavanje in navezovanje stikov med posameznimi gledališkimi skupinami in omogoča, da gledalci in strokovna komisija najboljše skupine in posamezne igralce nagradijo s priznanji za njihovo prizadevno in pomembno delo. "Komedija ni namenjena le zabavi občinstva, kajti vsaka dobra komedija odkriva tudi nekaj tragike in grenkobe, predvsem pa globoke modrosti in resnice," je v gledališkem listu zapisala Danila Robič.

Zlatko Partlič, predsednik Turističnega društva Pekre
Pia Senčar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta