V znamenju športa, zabave in sejma

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.05.2019 18:04

Športna pomlad bo potekala od 10. do 19. maja, Mednarodni sejem športa in zdravja pa bo 17. in 18. maja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Športna pomlad je namenjena tudi predstavitvi različnih športnih panog. 
Andrej Petelinšek

Športni park Tabor z zunanjimi površinami, dvoranami in športni objekti v Mariboru in okolici bo od 10. do 19. maja prizorišče dveh zanimivih prireditev. Železničarsko športno društvo Maribor bo ob sodelovanju javnega zavoda Športni objekti Maribor pripravilo že 15. festival športa in zabave Športna pomlad, javni zavod Športni objekti Maribor pa bo pripravil prvi Mednarodni sejem športa in zdravja. Športna pomlad se bo začela 10. maja in končala 19. maja, sejem pa bo 17. in 18. maja.

Sto deset dogodkov na 20 lokacijah

"Prireditev Športna pomlad je pomembna tako za Maribor kot okolico. Podobno kot prejšnja leta bomo poskrbeli za predstavitev številnih športnih in rekreativnih panog in tudi družabnih dogodkov bo v izobilju. Ti so namenjeni občanom vseh starosti. Pričakujemo skupno 15 do 20 tisoč obiskovalcev. Predračun za izvedbo Športne pomladi je približno 8000 evrov, za sejem kakšnih tisoč evrov manj, ne smemo pa pozabiti, da je bilo in bo še opravljenega veliko prostovoljnega dela," je nekaj podatkov o Športni pomladi izpostavil direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez.
"Program prireditev Športne pomladi je razvejen in bogat. Na dvajsetih lokacijah se bo zvrstilo približno 110 različnih dogodkov, za katere bo poskrbelo približno 30 klubov. Med športno-rekreativnimi prireditvami naj omenim šesto Mini Lumarjevo tekmovanje v športnem plezanju, tekmovanje otrok v kegljanju, turnir v badmintonu za osnovnošolce in rekreativce in 9. memorialni šahovski turnir v spomin na Jožefa Antolinca. Veliko bo tudi različnih mini tečajev, delavnic in skupinskih vadb, 11. maja bodo že 10. športne igre invalidov, Športno pomlad pa bomo sklenili 19. maja s tradicionalno prireditvijo Neulovljivi škrat," je pojasnil predsednik organizacijskega odbora Aleš Antolinc.
Zanimivo za obiskovalce bo tudi plesno tekmovanje. "Lani smo ga izvedli prvič in presenečeni smo bili nad odzivom plesalcev in plesalk. Tokrat jih je prijavljenih blizu 900, tekmovali pa bodo v več zvrsteh plesa. Prireditev bo 18. maja v dvorani Tabor, začela se bo ob 9. uri in bo trajala do približno 19. ure, nato pa se bodo predstavili še najboljši," je razložil predstavnik plesne šole Rolly Branko Padjan.

Na sejmu 80 razstavljavcev

Knez in Antolinc sta predstavila tudi prvi Mednarodni sejem športa in zdravja. Po njuni oceni bo sejem pomemben dogodek za Maribor in tudi širše. "Šport in zdravje se dopolnjujeta, kar daje sejmu dodatno razsežnost. Verjamem, da bo sejem privabil veliko obiskovalcev," je dejal Knez.
"Na sejmu bo svoje proizvode in dejavnost predstavilo približno 80 razstavljavcev. Sejem bo podprt s strokovnimi predavanji in delavnicami, kot denimo kako je treba skrbeti za zdravo ožilje, kako vpliva gibanje na možgane, kakšni so učinki zdravljenja s konopljo, zakaj uporabljati doma izdelano kozmetiko in čistila, predstavljena bo tudi Dravska kolesarska pot. Vstopnina za ogled sejma bo tri evre, ob nakupu pa bo vsak dobil tudi vstopnico za enodnevno kopanje v letošnji sezoni na kopališču Mariborski otok," je dodal Antolinc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta