(VIDEO in FOTO) Posebni koncert navdušil stanovalce Doma Danice Vogrinec

MBK
19.09.2024 17:11

S koncerti Festival Maribor tudi letos gostuje na posebnih lokacijah. Danes so glasbeniki obiskali dom za starejše na Pobrežju. Jutri bo ob 17. uri koncert v paviljonu v parku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Da je program letošnjega Festivala Maribor resnično posvečen Mariboru, Mariborčankam in Mariborčanom, so organizatorji dokazali še s posebnimi koncerti. Festival Maribor, letos že 17., je eden najuglednejših glasbenih festivalov v tem delu Evrope in ustvarjalno stičišče, ki aktivno išče stik tudi s tistimi ljubitelji glasbe, ki v koncertne dvorane ne zahajajo, pravijo organizatorji pri Narodnem domu Maribor. Zato odločitev, da enega od koncertov letošnjega festivala izvedejo v Domu Danice Vogrinec in prijetno presenetijo stanovalce. Z druščino izvrstnih glasbenikov jih je obiskal tudi Mate Bekavac, cenjeni evropski klarinetist in letošnji umetniški vodja Festivala Maribor. 

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Tako so zazvenele skladbe, ki so zbrane spomnile na čas, ko na vrtovih gostinskih lokalov še niso kraljevali zvočniki in je za prijetno počutje gostov skrbela hišna zasedba glasbenikov z venčki priljubljenih melodij. Nalezljiva energija žive glasbe in glasbeniki, ki vsakokrat osupnejo z virtuoznostjo, so bili pravo darilo poslušalcem, ki so živeli s tovrstno glasbeno tradicijo. Igranje Kontrabanta Musi so tako z veseljem pospremili z bučnimi aplavzi in navdušenjem. Stanovalci so izrazili tudi željo, da ob prijetnih zvokih valčkov še zapojejo, a so glasbeniki odvrnili, da "pojejo" z instrumenti. Na koncu so glasbenike tudi pogostili.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta