(VIDEO) Koncert na turnu: S stoletnega stolpa Narodnega doma odmeva živa glasba

Miha Dajčman Miha Dajčman
22.04.2020 18:05

Narodni dom Maribor danes ob 18. uri začel s serijo Koncertov na turnu, glasbenih dogodkov na stoletnem stolpu stolpu Narodnega doma Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Grobler koncertira na odru velikem nekaj kvadratnih metrov, pogled na koncertno prizorišče pa je edinstveno, vidi lahko ves Maribor.
Andrej Petelinsek

V Narodnem domu Maribor so se odločili, da ob sredah organizirajo Koncert na turnu, koncerte z najlepšim razgledom na svetu. Glasba odmeva s stoletnega stolpa ene mogočnejših stavb v mestu, ki štrli nad opečnatimi strešniki v središču mesta, blizu Drave.
{facebookpost}https://www.facebook.com/narodni.dom.maribor/videos/252718812780161/{/facebookpost}

S tem dogodkom v Narodnem domu ostajajo aktivni in prirejajo dogodke, izkoriščajo svoje znanje in izkušnje ter izpolnjujejo svojo poslanstvo. V projekt so želeli vključiti in pomagati ustvarjalcem, umetnikom, domačim tehnikom in (kulturnim) delavcem. "Z dogodkom smo hoteli sporočiti, da ustvarjalnost in Narodni dom Maribor živita. Lahko bi gledali in objavljali 30 let stare posnetke, teh se je nabralo veliko, a želimo, da ustvarjalnost v Mariboru živi," pravi direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina.

V Narodnem domu Maribor se na tak način pripravlja tudi na poletje, ko morda mnogih načrtovanih prireditev ne bo možno izpeljati, vsaj ne na že ustaljen način. "Ugotovili smo, da imamo atribute, imamo ideje in imamo turn, naš stolp. Odločili smo se, da tam nekaj naredimo. Ocenili smo, da se ljudje pod stolpom ne bodo zbirali, bodo pa nekateri lahko kocert slišali. Povezali smo se tudi s pametjo, ki je sami včasih nimamo dovolj, s tehniki, s katerimi sodelujemo, da so nam pomagali," nam je dejal direktor Rukavina.

Marko Grobler.
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta