Z dokumenti podprt doslej manj znan del življenja Leona Štuklja

Branka Bezjak Branka Bezjak
12.02.2020 21:00

Ne le izjemen športnik, olimpionk- Leon Štukelj je bil tudi odličen sodnik, poudarjajo avtorji nove knjige Gospod Leon Štukelj in Tovarišija, v kateri predstavljajo njegovo profesionalno pot in okoliščine, zaradi katerih ni več smel biti sodnik. Iz Štukljevih osebnih zapisov pa je razvidna tudi njegova strast po telovadbi v mladosti, ljubezen do matere ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alenka Puhar, Franček Jauk in Ivan Čuk
Sašo Bizjak

Univerzitetna knjižnica Maribor je danes zvečer pripravila pogovor o knjigi Gospod Leon Štukelj in Tovarišija. V njej avtorji dr. Ivan Čuk, Alenka Puhar in Aleks Leo Vest ob Štukljevih izjemnih mednarodnih športnih dosežkih prvič analitično osvetljujejo tudi njegovo profesionalno pot in siceršnje življenje. Zabeležena so njegova osebna pričevanja, ohranjena v družinskem oziroma Pokrajinskem arhivu Maribor, ter drugi najdeni arhivskih dokumenti. V polni Glazerjevi dvorani je v uvodu Andrej Brvar prebral pesem Srečanje z Leonom Štukljem, odlomek iz osebnih zapiskov pa Štukljev pravnuk Jure Orehek. Dogodka sta se udeležili tudi Štukljeva hči Lidija Pauko ter preostala družina.

Kako izjemen, vsestranski človek je bil Leon Štukelj, se je znova pokazalo na predstavitvi knjige o njem. 
Sašo Bizjak
Hči Leona Štuklja Lidija Pulko (levo) in soavtorica knjige Alenka Puhar 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta