Zapleti z voznimi redi primestnih avtobusov

Igor Selan Igor Selan
16.09.2019 17:23

Zaradi spora med mariborsko občino in Arrivo Štajerska na mestnih avtobusnih postajališčih trenutno ni voznih redov medkrajevnih prevoznikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Medkrajevni prevozniki naj bi poskrbeli za namestitev ustreznih vitrin z voznimi redi.
Sašo Bizjak

V uredništvo smo dobili več pritožb občanov, ker na avtobusnih postajališčih v Mariboru ni več voznih redov primestnih in medkrajevnih avtobusov, ki tako kot avtobusi mestnega prometa ustavljajo tudi na nekaterih mestnih postajališčih. Predvsem za starejše, ki ne uporabljajo pametnih telefonov in interneta, naj bi vožnje, denimo v Ruše, zaradi tega predstavljale problem, ker morajo, če želijo izvedeti, kdaj avtobusi vozijo, na glavno avtobusno postajo.
Iz Marproma, ki skrbi za postajališča, so nas po odgovore preusmerili na urad za promet mariborske občine. Tam odgovarjajo, da je za zaplet kriva Arriva. "Medkrajevni prevozniki so svoje prevozne rede lepili kar na steklo. V Mestni občini Maribor, ki je lastnik nadstrešnic, si vseskozi prizadevamo, da bi imeli vsi prevozniki urejene in po videzu enotne vozne rede. V vitrinah, kjer so vozni redi Marproma, in smo jih v zadnjih letih aktivno urejali v enotno podobo, ni prostora za dodatne vozne rede. Zato smo Arrivo pozvali, da jim dovolimo postaviti dodatno vitrino, ki bo imela enak videz. Žal našega predloga niso bili pripravljeni sprejeti," sporočajo z občine.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta