Zavetišče za živali je (pre)polno mačk, ki pa gredo takoj v oddajo

BEB
03.08.2020 05:00

V mariborskem zavetišču za živali skorajda vsako leto pride do situacije, ko imajo obenem gnečo z živalmi, hkrati pa živali za posvojitev skorajda ni na voljo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sheba je krasna muca, pravijo v zavetišču.
Zavetišče za živali Maribor

Pri mačkah tako zaradi sezone mladičev njihovo število močno preseže možnosti namestitve. Zato so začasno ustavili njihov sprejem. "Izjema so bolne in poškodovane živali. Če najdete zapuščeno mačko, nam najdbo sporočite, vendar vas naprošamo, da za mačko začasno poskrbite. Sprejeli jo bomo takoj, ko bo to možno. Prosimo za razumevanje," sporočajo iz zavetišča.
Vodja zavetišča Tomaž Kristanič pojasnjuje, da traja celoten protokol od karantene, cepljenj, odstranjevanja zajedavcev in drugih posegov, da je žival pripravljena za posvojitev, vsaj kakšnih štirinajst dni. In medtem si zlasti mladiče obiskovalci že rezervirajo, še preden informacije objavijo na spletni strani. "Mladiči so oddani že kmalu za tem, ko pridejo k nam. Zgodilo se je, da smo v enem tednu oddali osemnajst mačk, resda jih je toliko tudi prišlo," ponazarja Kristanič.
Interesentom za posvojitev zato svetujejo, da pridejo v zavetišče, ker so razmere povsem drugačne, kakor bi sicer bilo mogoče sklepati po njihovi spletni strani.
"Tudi sicer svetujemo, da si potencialni posvojitelji pridejo ogledat žival, po možnosti celo večkrat. Živali si ni dobro izbrati zgolj po sliki, treba je spoznati tudi njen značaj," še pravi vodja zavetišča.
Med objavami na spletu je ob štirih psih, ki že dlje časa čakajo novega lastnika, tačas na voljo za posvojitev mačka Sheba. Stara je pet let, v zavetišču je od konca maja letos. Je prijazna in cartljiva, a hkrati pretirano zaščitniška do nekaterih drugih mačk. Priporočajo, da je edina mačka v domu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta