Zinrajh izstopil iz SDS: "Ker se stranka umika od Pučnikove dediščine"

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
06.05.2019 13:19

Odločitev za izstop ima korenine "v razumevanju Pučnikove dediščine, od katere se po moji oceni stranka umika", je sporočil nekdanji predsednik mariborskega odbora SDS Zvone Zinrajh, ki bo politično pot v Mariboru nadaljeval kot samostojni mestni svetnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zvone Zinrajh bo politično pot nadaljeval kot samostojni mestni svetnik.
Andrej Petelinšek

Nekdanji predsednik mariborskega odbora SDS Zvone Zinrajh, mestni svetnik v tem mandatu, je na družbenem omrežju Facebook sporočil, da je izstopil iz članstva SDS, izvršilnega odbora ter kot predsednik Komisije za skupno zunanjo in varnostno politiko pri Strokovnem svetu SDS. "Odločitev je zorela že dalj časa in ima korenine v mojem razumevanju Pučnikove dediščine, od katere se po moji oceni stranka umika," je Zinrajh pojasnil svojo odločitev. Dodal je še, da "v skrbi za Maribor in njegove prebivalce" ostaja mestni svetnik, vendar ne več v svetniški skupini SDS, ampak kot samostojni svetnik.
{twitter}https://twitter.com/TomazLisec/status/1125370958955581440{/twitter}
​Zinrajh, ki je vodenje lokalnega odbora stranke prevzel oktobra 2016, je bil že nekaj časa nezadovoljen z delovanjem SDS, kaplja čez rob pa naj bi bilo povezovanje stranke s Francem Kanglerjem. To naj bi bil tudi razlog, da je februarja letos odstopil z vrha mariborske SDS, zdaj pa se je odločil, da izstopi tudi iz stranke. ​Kot je znano, Zinrajh in lokalni odbor stranke lani jeseni nista želela podpreti Kanglerjeve kandidature za župana, ampak so ga podprli šele, ko je centrala SDS v Ljubljani zagrozila, da ne bo podprla mariborske liste za mestni svet in da bodo lokalni odbor, če bo še naprej neposlušen, po potrebi razpustili.

Zvone Zinrajh je oktobra lani popustil pritisku centrale SDS v Ljubljani in proti svoji volji za županskega kandidata podprl Franca Kanglerja.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta