Živa dvorišča: Po mariborskih "pajzlih", delavnice, projekcije ...

BEB
13.06.2019 13:42

Program Festivala Lent tokrat začenjajo Živa dvorišča s tridnevnim dogajanjem v vikendu pred uradnim začetkom festivala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Znova se bo mogoče udeležiti zanimivih sprehodov po mestu, kakor ob nedavnem Festivalu sprehodov. 
Sašo Bizjak

Živa dvorišča, program Društva Hiša!, so tudi letos del programa Festivala Lent, a s strnjenim dogajanjem že ta konec tedna. Začelo se bo jutri ob 12. uri na dvorišču Slovenske 13 z razstavo Vivid Art Didakta Likovne šole ARTdidakta. Ob 18. uri bo prvi sprehod Rajzefibra, na katerem boste odkrivali mariborske pajzle. Zbirno mesto je Prva gimnazija. Ob 19. uri bo v parku Muzeja narodne osvoboditve Maribor mogoče prisluhniti zgodbam ekipe, ki je izkopavala ruševine na Piramidi, predvajan bo film Skrivnost gradu na mariborski Piramidi. Na dvorišče Pokrajinskega arhiva vabijo v petek popoldan in da prinesete svoje fotografije in zgodbe o mestu, ki bodo razstavljene do nedelje. Zaključek petka bo v Vetrinjskem dvoru, kjer bo praznovanje rojstnega dneva Štajerskega argoja s štajersko čago.

Sasa Huzjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta