Polne oči peska

Darja Kocbek Darja Kocbek
24.01.2020 18:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stefan Wermuth

Evropski funkcionarji v Bruslju in politiki v državah članicah se proti davčnim oazam, ki omogočajo koncernom in premožnim posameznikom, da v primerjavi z navadnimi državljani in podjetji ne plačujejo tako rekoč nič davka, z besedami borijo že vse od zadnje finančne krize. Ukinitev davčnih oaz so leta 2009 voditelji najrazvitejših in najhitreje rastočih držav uvrstili med glavne naloge. Državljani imajo od tega samo polne oči peska.
V Evropski komisiji dvomljivcem takoj porinejo pred nos sklepe, s katerimi so Irski in Luksemburgu naložili, da morata od ameriških koncernov Apple in Starbucks izterjati premalo plačani davek. To je treba pohvaliti. Prav je tudi opozoriti, da o davčnih zadevah ministri za finance na zasedanjih v Bruslju odločajo s soglasjem, kar pomeni, da nobeden ne sme glasovati proti. To je glavni razlog, da tako rekoč noben predlog Evropske komisije ni sprejet.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta