Avtomobilska industrija želi dvigniti konkurenčno sposobnost panoge. Kako ji lahko uspe?

14.10.2021 07:44
S projektom GREMO želi slovenska avtomobilska dobaviteljska industrija povečati dodano vrednost na zaposlenega s sedanjih 50.000 evrov na preko 70.000 evrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med deseterico pobudnikov k novi misiji je tudi idrijska Hidria.
Robert Balen

Prebojne inovativne rešitve zahtevajo prebojne inovativne modele sodelovanja. Zato se je deset najvidnejših članov Slovenskega avtomobilskega grozda (ACS) povezalo v v prebojne inovacije usmerjeno iniciativo in po vzoru Evropske unije podalo pobudo za oblikovanje misije na področju zelene mobilnosti GREMO (GREen MObility). S tem partnerji uvajajo nov pristop za doseganje pospešenega razvoja slovenskega gospodarstva v partnerstvu z vlado, torej državo in znanostjo. Na tej podlagi skupaj oblikujejo misijo GREMO s podporo različnih ministrstev za oblikovanje novega modela inoviranja in umestitve naše države med inovacijsko naprednejše v Evropskem prostoru.

Predstavniki podjetij Domel, Hidria, Iskra Mehanizmi, Kolektor, LTH Castings, SIJ Acroni TAB, Talum, TPV in Unior so se že sestali s predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšo in ministri ter državnimi sekretarji ministrstev in vladnih služb  ter v prostorih Hidrie v Spodnji Idriji družno iskali in tudi našli možnosti dolgoročnega sodelovanja gospodarstva, znanosti in vlade v misiji GREMO. Primarni cilj misije je vzpostavljanje inovacijske platforme za povišanje konkurenčne sposobnosti slovenske dobaviteljske avtomobilske industrije na področju zelene mobilnosti prihodnosti in za doseganje in utrjevanje njenih vodilnih pozicij v izbranih segmentih.

Dobavitelji bodo med drugim zagotavljali rešitve krožnega gospodarstva v proizvodnih procesih in na ta način pomembno pripomogli k zniževanju okoljskega odtisa.
Tomo Jeseničnik

Direktor Hidrie Holdinga Iztok Seljak je po srečanju poudaril, da smo v "začetni fazi električne mobilnosti". Trend se bo v nekaj letih izjemno pospeševal tudi zaradi dejstva, da moramo zmanjšati emisije za zaščito planeta in ustavitev podnebnih sprememb, avtomobilska industrija pa pri tem ne sme zaostajati pri teh spremembah, je posvaril in dodal, da potrebujejo podporo okolja, države, ministrstev, znanosti, okolja. Tudi premier Janez Janša je spomnil na podnebne izzive in izpostavil, da njihov velik del predstavlja promet: "Brez tega, da pride do prehoda na drugačen način pogona in drugačno uporabo energetskih virov, teh ciljev enostavno ne bo mogoče doseči."

Jedrni partnerji se bodo s celo avtomobilsko dobaviteljsko verigo lotili velikih izzivov, ki jih prinaša zelena mobilnost prihodnosti. Razvijali in izdelovali bodo nove inovativne rešitve in izdelke za elektrificirano mobilnost, razvijali vrhunske proizvodne tehnologije zanjo, pospešeno uvajali napredno robotiko, avtomatizacijo in digitalizacijo proizvodnje in vseh poslovnih procesov po načelu Industrije 4.0, zagotavljali rešitve krožnega gospodarstva v proizvodnih procesih ter na ta način pomembno pripomogli k zniževanju okoljskega odtisa. Pri tem se v svojem razvoju osredotočajo na najsodobnejše inovativne rešitve za visokoenergetsko učinkovite električne pogonske sklope, napredne rešitve za shranjevanje in kreiranje električne energije ter ekstra lahke reciklabilne materiale na osnovi bio materialov.

Projekt GREMO bo lahko omogočil rast prodaje slovenske avtomobilske dobaviteljske industrije s sedanjih treh milijard evrov na pet milijard evrov do leta 2030, obenem pa tudi 2500 dodatnih visokostrokovnih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo, povečal bo dodano vrednost na zaposlenega v tej za Slovenijo ključni industriji s sedanjih 50.000 na preko 70.000 evrov in posledično tudi povečal letne prispevke in davke te skupine v proračun s sedanjih 280 milijonov evrov na 360 milijonov evrov letno do leta 2030 in omogočil naslednji cikel skupne rasti.

Slovenski dobavitelji avtomobilski industriji v tujino neposredno izvozijo več kot 80 odstotkov svoje proizvodnje, kar predstavlja več kot 20 odstotkov celotnega slovenskega izvoza.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta