(PRILOŽNOST) Potrebuje vaš posel pospešek? Zagotovite si dodaten kapital

02.09.2021 06:00
Do 10. septembra imajo inovativna mlada podjetja čas za prijavo na razpis SK75 Slovenskega podjetniškega sklada.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mobility Hackathon 2018 - mentoriranje (foto: Mitja Sagaj)
Mitja Sagaj

Želite pospešiti svojo prodajo, se širiti na nove trge ali morda širiti svojo ekipo? Potem je razpis SK75 za 75.000 evrov konvertibilnega posojila Slovenskega podjetniškega sklada lahko odlična priložnost za vaš posel. Prejemniki posojila pa poleg denarja prejmejo tudi bogato mentorsko podporo in možnost udeležbe v najrazličnejših programih za razvoj posla. Več o razpisu in priložnosti pa boste lahko izvedeli na dveh roadshow dogodkih, ki bosta v Mariboru in v Ljubljani 3. oziroma 6. septembra.

Rok za prijavo na razpis je sicer 1. oktober 2021, a za uspešno kandidaturo na razpisu je priporočljiva prijava v predselekcijski postopek Start:up Slovenija, kjer lahko prijavitelji prejmete do 40 od skupaj 100 možnih točk na razpisu. Rok za prijavo v predselekcijski postopek je v petek, 10. septembra 2021, do 12.59. V predselekciji bosta dve predstavitvi podjetnikov, med njima bo potekal poseben pripravljalni dan, da bodo podjetniki kar najbolje pripravljeni za nastop pred komisijo.

Denar, pridobljen na razpisu, podjetja prejmejo na svoj poslovni račun v treh tranšah po 25.000 evrov, ročnost konvertibilnega posojila, vključno z moratorijem na odplačilo posojila je pet let z možnostjo podaljšanja ročnosti za največ dve leti. Prva tri leta podjetja odplačujejo le obresti, glavnico začnejo odplačevati po treh letih, obrestna mera je fiksna in znaša 4 odstotke.

"Naša izkušnja s SK75 je odlična. S pridobljenimi sredstvi smo uspeli zaposliti dodatno osebo in povečati vložek v prodajo in marketing, ki delata z roko v roki. To nam je omogočilo vstop na nove trge: v Avstrijo, Nemčijo in Švico," pravi Miha Rajh, direktor podjetja Pharsol, tudi nagrajenca za inovacije Gospodarske zbornice Slovenije.

Vse o razpisu in o postopku prijave pa bo mogoče izvedeti tudi na dveh roadshow dogodkih, ki bosta v Mariboru v petek, 3. septembra, ob 13. uri v Tovarni podjemov, in v ponedeljek, 6. septembra, ob 13. uri v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju. Več informacij o razpisu in dogodkih je na voljo tukaj. Gost mariborskega dogodka bo Jure Knez, ustanovitelj in direktor visokotehnološkega podjetja Dewesoft, ki zaseda vodilno mesto v nišni panogi zajema in analize podatkov ter sodeluje tudi z ameriško vesoljsko agencijo Nasa, z Audijem , Airbusom, Volvom in tudi s podjetjem SpaceX Elona Muska. Z udeleženci bo delil dragocene izkušnje o tem, kako zgraditi najboljše podjetje na svetu.

Jure Knez iz Dewesofta bo gost mariborskega roadshow dogodka za SK75.
SBC - Klub Slovenskih Podjetnikov

Gosta ljubljanskega dogodka bosta kar dva, in sicer ustanovitelj in direktor pravnega portala Iurall Primož Rojac, ter Jan Forsthuber, direktor in soustanovitelj podjetja Deltahub, ki je razvilo ergonomski pripomoček Carpio, s katerim rešuje bolečine v zapestju, ki lahko vodijo do sindroma karpalnega kanala. Govorila bosta o tem, kako zgraditi globalno usmerjeno tehnološko podjetje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta