Rexel Slovenija in NGEN združujeta moči za napredek pri razvoju zelenih rešitev

M. S.
01.04.2024 07:41

Partnerstvo na slovenski trg prinaša rešitev za polnilno infrastrukturo električnih vozil in izvedbo sistema sončnih elektrarn s hranilniki električne energije, skupaj s platformo za povezovanje proizvajalcev in porabnikov energije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sklenjeno partnerstvo podjetij Rexel in NGEN: na fotografiji so (od leve proti desni) Guillaume Texier, predsednik uprave globalne skupine Rexel, Roman Bernard, soustanovitelj in direktor NGEN, Jurij Pritekelj, finančni direktor Rexel Slovenija, in Aleš Gajšek, generalni direktor Rexel Slovenija.
Arhiv podjetja

Rexel Slovenija, vodilni trgovec z elektromaterialom in storitvami, in NGEN, inovativno slovensko razvojno podjetje na področju trajnosti, sta sklenila strateško partnerstvo. Tako se podjetji odzivata na rastoče potrebe po zelenih rešitvah. Dogodka ob sklenitvi partnerstva se je udeležil tudi Guillaume Texier, predsednik uprave globalne skupine Rexel, kar poudarja pomen sodelovanja na mednarodni ravni.

Partnerstvo med podjetjema na slovenski trg prinaša napredno celovito rešitev za polnilno infrastrukturo električnih vozil na ključ pod blagovno znamko xReCharge in izvedbo sistema sončnih elektrarn s hranilniki električne energije na ključ skupaj z neodvisno digitalno platformo SG Connect, ki je namenjena povezovanju proizvajalcev in uporabnikov električne energije.

NGEN je s podpisom pogodbe postal strateški partner Rexel Slovenija, kar slovenskemu podjetju odpira vrata do mednarodnih trgov, kjer je prisotna globalna skupina Rexel. "Zelo smo ponosni, da lahko trgu ponudimo inovativne rešitve, ki so rezultat slovenskega znanja," je ob podpisu pogodbe poudaril Aleš Gajšek, generalni direktor Rexel Slovenija, in dodal, da so se prav zaradi združljivosti plačilnega sistema z vsemi modeli polnilnih postaj odločili tržiti storitev pod lastno blagovno znamko xReCharge. "Na ta način bodo lahko naši specializirani elektroinštalaterji izvedli storitev na ključ, ki vključuje montažo, zagon in vzdrževanje polnilne infrastrukture," je še dodal Gajšek. 

"To strateško partnerstvo na trg prinaša inovativne in  trajnostne energetske rešitve ter povečujejo koristi za končne uporabnike. Prav tako sem prepričan, da odpiramo tudi nova obzorja v sektorju zelenih tehnologij in postavljamo Slovenijo na zemljevid kot primer dobre prakse v boju proti podnebnim spremembam," pa je ob podpisu pogodbe povedal Roman Bernard, soustanovitelj in direktor podjetja NGEN.

Ključno prednost pri rešitvi xReCharge predstavlja plačilni sistem, ki omogoča, da je postopek polnjenja popolnoma avtomatiziran. Uporabnik ob prvem polnjenju vnese podatke za plačilo, za vsako naslednje polnjenje pa se avtomatično uporabi digitalna identiteta vozila za avtorizacijo plačil, ki je varno shranjena in prenesena med vozilom in polnilno infrastrukturo.

Platforma SG Connect (Smart Grid Connect) za povezavo sončne elektrarne s hranilnikom energije pa uporabnikom omogoča bolje nadzorovano porabo električne energije, kar vodi v zmanjšanje stroškov za omrežnino in priključno moč. Ta sistem namreč omogoča uporabnikom, da prilagajajo svojo porabo električne energije glede na potrebe, kar lahko omogoča tudi izbiro nižje priključne moči. Takšna izbira lahko prinese opazne prihranke, saj se stroški določajo na podlagi največje porabe v določenem obdobju. Poleg zmanjšanja stroškov, ta način upravljanja z energijo zmanjšuje tudi obremenitev na elektro omrežje, kar prispeva k večji energetski učinkovitosti in trajnosti. Upravljanje tega sistema je preprosto in poteka preko intuitivne aplikacije, kar uporabnikom omogoča, da optimizirajo svoje prihranke in prispevajo k bolj trajnostni uporabi energetskih virov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta