Uspeh je rezultat sodelovanja in povezovanja na ključnih področjih

Miha Klančar Miha Klančar
24.11.2023 06:00

Na poti naprej se ni smiselno oklepati preteklosti, nepotrebnih navad ali metod, ki ne koristijo več našemu napredku

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franc Dover, direktor mariborske Snage prejema priznanje za Maribor - Podravsko podjetje leta 2022 po izboru bralk in bralcev Večera iz rok Mihe Klančarja, direktorja Večera.
Sašo Bizjak

V življenju se pogosto znajdemo na razpotju, ko se moramo odločiti, kako naprej v težkih časih. In prav tu smo kot družba zdaj – soočeni z izzivi, ki zahtevajo od nas, da stopimo iz cone udobja, da poiščemo in uresničimo pot naprej. Kljub trenutnim težavam imamo še vedno na voljo možnosti, ki nam omogočajo, da storimo naslednji korak, da izberemo pot, ki nas vodi v boljšo in bolj trajnostno prihodnost.

Na poti naprej pa se ni smiselno oklepati preteklosti, nepotrebnih navad ali metod, ki ne koristijo več našemu napredku. Namesto tega moramo ohraniti ključne vrednote, usvojene skozi leta tradicije in izkušenj, in se pripraviti na spremembe, ki so nujne za našo prihodnost. To zahteva iznajdljivost, pogum in odločnost, da premagamo ovire, ki nam stojijo na poti.

Podjetniški uspeh ni le rezultat dobička, temveč tudi posledica naše sposobnosti prilagajanja in inoviranja skladno z novimi zahtevami časa. Zato je ključnega pomena, da se zanašamo na to, kar nas dela močne – našo sposobnost prilagajanja, našo iznajdljivost in zmožnost hitrega učenja. Predvsem pa je uspeh rezultat sodelovanja in povezovanja na ključnih področjih delovanja.

V teh časih je sodelovanje ključnega pomena, saj prinaša trajne koristi za vse nas. Ko delujemo skupaj, se odpirajo nove priložnosti, inovacije dobijo krila in skupaj ustvarjamo boljšo prihodnost. Vizije prihodnosti pa si ne moremo predstavljati brez misli na okolje, v katerem bodo živeli in delovali naši nasledniki. Skrajni čas je, da se z vsemi močmi posvetimo zelenemu prehodu.

Zeleni prehod ni zgolj trend, temveč je nujen za ohranitev našega planeta in bodočih generacij. Ta prehod zahteva našo pozornost, inovativnost in predvsem delovanje. Vendar je pomembno, da se zavedamo, da potrebe in pričakovanja ljudi niso povsod po svetu enaki. Najprej moramo učinkovito delovati v lokalnem okolju, da bomo lahko v naslednji fazi posredovali svoje znanje, izkušnje in dosežke širše. Neizogibno pa je, da skupaj stopimo naprej, da se odločimo za trajnostno pot in da s svojo zavzetostjo in skupnimi prizadevanji odvzamemo nekaj bremena našemu planetu in prihodnjim generacijam.

(KOMENTAR) Gospodarstvo v senci

Večer kot osrednji medij v regiji si prizadeva za podporo in povezovanje podjetij, ko se spopadajo z izzivi na trgu. Naša vloga je v tem, da promoviramo njihove dosežke in uspehe ter ponujamo platformo, ki podjetjem omogoča, da njihov glas doseže širšo javnost. Že vrsto let zato organiziramo izbor najboljšega podjetja v Podravju. Prireditev razumemo kot našo zavezo in dolžnost do podjetij v regiji. Počutimo se privilegirane, da imamo priložnost sodelovati z najboljšimi in razširiti zgodbe o njihovih dosežkih onkraj meja naše regije. Verjamemo, da je to ključno, da lahko podpremo inovacije, trajnostne prakse in pionirske zamisli, ki bodo oblikovale našo prihodnost. Podpiramo in spodbujamo prizadevanja za okoljsko odgovornost ter družbeno trajnost, saj so to vrednote, ki ne le krepijo podjetja, temveč tudi soustvarjajo boljši jutri za vse nas.

Kot vsako leto smo tudi letos izbirali najboljša podjetja v več kategorijah: med mikro in malimi podjetji, med srednjimi podjetji in med velikimi podjetji. Iskali smo tudi perspektivno mlado podjetje Podravja, skupaj z bralci Večera pa smo izbrali tudi naj podjetje Podravja v absolutni kategoriji. Z izborom vsako leto dokazujemo, da ima podravska regija uspešno podjetniško tradicijo, ki pa se spopada z drugačnimi izzivi kot druge slovenske regije.

Zahvaljujem se vam za vašo podporo in sodelovanje ter vas spodbujam, da nadaljujemo s partnerstvi in delimo zgodbe o inovacijah, ki bodo oblikovale našo prihodnost v smeri trajnostnega razvoja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta