Aluminij presenetil Koper

23.09.2021 22:30
Tabor in Mura sta se v Sežani razšla z neodločenim rezultatom, Olimpija pa je v Stožicah premagala Domžale.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši Aluminija so se veselili vsakega zadetka. 
Andrej Petelinsek

Nogometaši Kopra, ki so v 9. krogu doživeli prvi poraz po šestih zaporednih zmagah in prvega nasploh v sezoni, so včeraj še drugič igrišče zapustili sklonjenih glav. S 3:1 (1:1) jih je na Bonifiki ugnal Aluminij iz Kidričevega. Koprčani so povedli v 22. minuti, potem ko je Mitja Viler z leve strani podal pred vrata, Osuji pa je bil za malenkost hitreje pri žogi kot vratar gostov Luka Janžekovič in jo je usmeril v mrežo. Kidričani so tik pred koncem prvega dela izenačili. Z leve strani je podal Aljaž Ploj, z glavo pa je zadel Roko Prša. V 48. minuti je Gašper Pečnik z desne strani kazenskega prostora z natančnim strelom zadel za 1:2, dve minuti pozneje pa je Armin Đerlek z roba kazenskega prostora zatresel mrežo za končnih 1:3.

Taboru in Muri točka

Tekma med Taborom in Muro se je v Sežani končala brez zmagovalca. Zadetka sta bila dosežena v uvodnih minutah. Že v četrti minuti so Sežanci dosegli nenavaden zadetek, Marko Krivičić je z leve strani poslal bolj podajo proti Rodrigueju Bongonguiju, a ta do žoge ni prišel, je pa dovolj zmedel Matka Obradovića, da ni vedel, ali naj posreduje ali ne, in žoga se je mimo njega skotalila v mrežo za 1:0. Črno-beli so izenačili v sedmi minuti, po dokaj nenevarni podaji v kazenski prostor je Jan Koprivec žogo izpustil, Amadej Maroša pa je spretno prišel do nje in jo poslal v mrežo.

Dva zadetka Nukića

Na tekmi med Olimpijo in Domžalami so gostitelji doživeli hladno prho že v drugi minuti, ko je po kotu z leve strani žogo pri drugi vratnici pričakal Sven Šoštarič Karić in jo z glavo potisnil v mrežo. Sledile so minute boljše igre gostiteljev, ki so jo kronali v 15. minuti, ko je kot z leve strani izvedel Almedin Ziljkić, Mustafa Nukić pa je z glavo zadel za 1:1. V nadaljevanju tekme so imeli ljubljanski nogometaši več od igre in se v 86. minuti veselili vodstva; Aldair je na desni strani preigral Šoštariča Karića, potegnil proti sredini, oddal žogo proti vtekajočemu Nukiću in ta je s peto mojstrsko dosegel svoj četrti zadetek sezone za končnih 2:1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta