Druga liga: Preobrata v Zavrču in poraz Drave

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
17.08.2020 09:00

Fužinar po Biljah na kolena spravil še Ptujčane, poraz tudi bivših prvoligašev - Rudarja in Triglava

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujčani zaradi prenove domačega igrišča gostujejo v Halozah.
Andrej Petelinsek

Da bo drugoligaško nogometno prvenstvo zanimivo, so potrdile tudi tekme 2. kroga. Presenečenj ni manjkalo. Bilje, ki so na Ravnah prejele kar pol ducata golov, so v Velenju vzele mero donedavnemu prvoligašu Rudarju (2:1). Tudi Triglavu po izpadu iz prve lige ne gre, saj je ostal praznih rok v Novem mestu (1:3). Novi drugoligaš Šmartno je v Radomljah osvojil prve tri točke (1:0), že drugič pa je zmagala Nafta, z 2:0 je premagala Primorje.
Drava je po porazu v Ajdovščini izgubila še s Fužinarjem (2:3). Tekma je bila zaradi prenove zelenice na Ptuju v Zavrču. Ravenčani so po golu Žana Florjanca v 13. minuti dobili prvi polčas, za preobrat sta poskrbela Matic Marcius (v 54. minuti) in Temitope Samuel Nelson (76.). Toda veselje Ptujčanov ni trajalo dolgo, Matej Potokar je v 78. minuti izenačil, minuto pozneje pa je zmagoviti gol dosegel izkušeni Tadej Trdina. "To je bila prava prvenstva tekma, polna preobratov. Že v prvem polčasu bi si glede na priložnosti lahko priigrali višjo prednost. V drugem smo tekmecu dovolili, da nam je zabil dva gola, a nam je uspel preobrat," je povedal trener Fužinarja Mihael Bukovec.
Drugi rezultati 2. kroga: Jadran Dekani - Brežice 0:0, Brda - Beltinci 0:2, Krško - Dob sinoči; vrstni red: Fužina in Nafta 6 točk, Jadran in Krka 4, Radomlje, Dob, Primorje, Triglav, Beltinci, Bilje in Šmartno 3. Rudar in Brežice 1, Krško, Drava in Brda 0. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta