(INTERVJU) Rok Kronavater: Lepo priložnost imamo, da se Olimpiji že na začetku pomladi približamo

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
11.02.2020 20:02

Napadalni vezist Maribora o prvega pol leta v Ljudskem vrtu, dveh tednih v Turčiji, jesenskih opozorilih in derbiju z Olimpijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Soigralci so ga dražili. Ko je klubski fotograf na treningu v Beleku iskal dober motiv, je žoga po strelu Roka Kronavetra s pomočjo napete mreže in težkega fotoaparata pustila spominek, rano nad očesom. "Saj sem zadel gol!" se je branil nogometaš. Najboljši strelec Maribora v jesenskem delu sezone je bil tudi na osrednjem delu priprav v Turčiji natančen. "Dobro smo izkoristili priprave, imeli smo odlične pogoje za trening, odigrali štiri močne tekme. Rezultatsko nismo bili preveč uspešni, a igra se je izboljševala. Smo na dobri poti," je pogovor za Večer začel 33-letnik in priznal, da se je vijoličasta odprava po dveh tednih druženja ob turški obali že veselila leta domov.
Veliko priprav je že za vami, ste pa letos prvič doživeli zimske treninge z Mariborom. Je tu način dela drugačen, kot ste ga bili navajeni v prejšnjih klubih?
"Večinoma so si priprave podobne. Predvsem nam, ki smo na začetku sezone prišli na novo v Maribor, so prišle prav, da se spoznamo, uigramo. V prvem delu sezone nam je to manjkalo. Zdaj smo bolj povezani, vsi vemo, kakšna bo naša naloga spomladi. Pogled na lestvico je treba popraviti."
Koliko k podobi na tekmah prispeva povezovanje zunaj igrišča?
"Normalno, tudi to je pomemben del. Doma po treningih nimaš časa, da bi šel vsak dan na kavo z nekom. Na pripravah pa ta čas imamo, izkoristimo ga tudi za druženje. Lahko rečem, da nam je uspelo vzpostaviti odnos, da smo še boljša klapa, kot smo bili."
Se v dveh tednih druženja od jutra do večera ne naveličate drug drugega?
"Verjetno nam bo zdaj kar ustrezal kak dan, ko se ne bomo gledali, haha. Je pa vsekakor boljše, da smo bili skupaj, trenirali v dobrih pogojih, kot da bi bili doma, na slabših igriščih. V Beleku, ki sem ga spoznal že kot član drugih klubov, lahko igraš proti dobrim ekipam. Ne bi menjal pripravljalne baze."

Grega Wernig
Andrej Petelinsek
Po Beleku je ekipa še bolj povezana, ugotavlja nogometaš, ki je na večnih derbijih doslej dosegel sedem golov. 
Grega Wernig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta