Slovenci na Euru le centimeter od četrtfinala

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
24.01.2022 20:42

Slovenija do remija proti Italiji, vstopnico za preboj med najboljših osem bo lovila v petek proti Finski

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Še druga tekma Slovenije na Nizozemskem se je končala brez zmagovalca. 

EPA

V Groningenu je že zadišalo po četrtfinalu. Člani slovenske reprezentance v futsalu so bili v drugem krogu skupine B blizu zmage proti Italiji, ki bi jim na stežaj odprla vrata v družbo najboljših osmih ekip na turnirju, a dvakratni evropski prvaki so izvlekli remi 2:2. Tako se je po uvodnem obračunu proti Kazahstanu še druga tekma Slovenije zaključila brez zmagovalca.

Ni se začelo obetavno; 40 sekund je bilo dovolj, da so evropski prvaki iz let 2003 in 2014 zagrabili vodstvo. Douglas Nicolodi je na desni strani odbrzel mimo obrambe in z natančnim strelom matiral vratarja Nejca Berzelaka. "Najbolj težka zadeva se je zgodila. V 40. sekundi smo dobili gol, a fantje so se pobrali. Neverjetno smo igrali, od pete minute naprej smo dominirali proti Italijanom," je dejal selektor Slovenije Tomislav Horvat. Njegovi izbranci so izenačili s pomočjo Italijanov. No, s pomočjo naturaliziranega Brazilca v vrstah azzurov. Teo Turk je v 10. minuti podal iz avta, italijanski kapetan Alex Merlim pa je žogo preusmeril v mrežo. Z avtogolom Italije je Slovenija izenačila.

Vodstvo pa je zagrabila v drugem polčasu. Nejc Hozjan je v 29. minuti na sredini igrišča prestregel žogo, odprla se mu je pot proti golu, preigral je še vratarja in zanesljivo zaključil za 2:1. "Videl sem, da je bila žoga na sredini igrišča, bila sva skupaj z Merlimom, a nisem točno vedel, kje je žoga. Potem mi je Teo Turk rekel: Sam si. Šel sem proti golu in to izkoristil," se je akcije spomnil 25-letni član Napolija.

Slovensko vodstvo je zdržalo do 32. minute. Takrat se je Alex Merlim soigralcem oddolžil za avtogol v prvem delu. Natančno je tresnil s prostega strela in žogo med slovenskim živim zidom in vratarjem spravil v gol. Italija je v finišu tekme igrala brez vratarja, Slovenci pa so poskušali s streli z glavo. Blizu je bil Kristjan Čujec, ki je po poškodbi Gašperja Vrhovca preklical reprezentančno upokojitev, še bližje Berzelak. Vratar je poskusil s strelom čez celo igrišče in zadel … vratnico! Le kakšen centimeter je ločil Slovenijo od prve zmage na Euru 2022. "Nisem zadovoljen z rezultatom, tudi s predstavo ne. Vedno si boste zapomnili vratnico na koncu. Ker se je zgodila na koncu! Ne boste pa se spomnili, ko smo mi pri vodstvu z 1:0 stresli okvir. Zakaj bi se torej moral jaz zahvaljevati vratnici, Slovenija pa ne? Je pa res, da naša igra ni bila dobra," je dvoboj podčrtal selektor Italije Massimiliano Bellarte.

"Izgubili smo točke, a vseeno smo lahko zadovoljni. Pred tekmo bi podpisali za remi. Na zadnji tekmi gremo po zmago," se z izgubljenima točkama ni pretirano obremenjeval Nejc Hozjan. S soigralci bo skupinski del zaključil v Amsterdamu. V dvorani Ziggo dome, ki bo gostila tudi izločilne boje, bodo v petek igrali proti Finski. "Dosegli smo svoj cilj. Pred zadnjo tekmo smo želeli možnost, da se uvrstimo naprej. To možnost zdaj imamo. Zmaga nas že pelje v četrtfinale. Tudi proti Finski, ki igra drugače kot Kazahstan in Italija, bodo možnosti 50:50, a fante vidim vsak dan, vem, da so motivirani in da bodo dali vse od sebe. Ali bo to dovolj, pa bomo videli v petek," se je proti dvoboju proti Finski ozrl Tomislav Horvat.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta