Šuler potrdil: Devet igralcev zapušča Maribor, Tavares ostaja

M.K.
27.05.2021 15:44
Športni direktor vijoličastih o sestavljanju moštva za prihodnjo sezono
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcos Tavares in Marko Šuler bosta še naprej sodelovala.
Igor Napast

Da bo poletni prestopni rok ključen, je že po zadnji tekmi sezone dejal trener nogometašev Maribora Simon Rožman. Nič drugače ne razmišlja prvi kadrovik vijoličastih. Športni direktor Marko Šuler je potrdil, da bo moštvo 15-kratnih slovenskih prvakov v prihodnji sezoni precej drugačno.

"Nerealno bi bilo pričakovati, da bi prav vse načrtovane zadeve izpeljali v poletnem pestopnem roku, nekatere osnove pa verjamem, da bomo. Kar nekaj igralcev odhaja. Vsi, ki jim potečejo pogodbe. Razen Marcosa Tavaresa. Nekateri igralci s še veljavnimi pogodbami so dobili znak, da si lahko poiščejo novo okolje. Nekateri mladi so že bili priključeni k moštvu, nekateri še bodo. S tremi, štirimi igralci pa smo v resnih pogovorih in upam, da bo kmalu s kom že lahko sklenili dogovor. Bo kar nekaj novih obrazov, predvsem pa bomo v novi sezoni videli nov Maribor," je napovedal v pogovoru za klubsko spletno stran.

Alexandru Cretu je že pred iztekom pogodbe postal nekdanji član vijoličastih, po 31. maju pa bodo to postali še Denis Klinar, Kenan Pirić, Luka Uskoković, Luka Koblar, Felipe Santos in Gregor Bajde. Pogodba poteče tudi vratarju Aljažu Cotmanu, ki je prejšnjo sezono presedel pri Aluminiju. Jasmin Handanović je pred sobotnim dvobojem z Muro napovedal slovo od profesionalnega nogometa, druga legenda pa še ostaja v moštvu. "Tavares začenja priprave z moštvom. Kot dolgoletni kapetan in najboljši strelec je zadolžil klub, zanj se pripravlja slovo na drugačen način," je o štajerskem Brazilcu, prvem strelcu v zgodovini kluba, ki je večkrat dejal, da se ne želi posloviti pred praznimi tribunami, dejal Šuler.

Odhodi se zgolj s prekinitvami pogodb ne bodo končali. Amir Dervišević in Špiro Peričić sta že dobila jasna signala, da si lahko poiščeta novi sredini. Kako pa je s prestopi? "Za dva igralca obstaja resno zanimanje. Treba bo dobro razmisliti o ponudbah, smo pa kot klub v obdobju racionalizacije. Zato donosne ponudbe ne bomo mogli zavrniti. Ko bo vse konkretno na mizi, se bomo odločili," odgovarja Šuler.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta