Žreb lige prvakov: Letos že v četrtfinalu ponovitev lanskega finala

STA, M.R.
19.03.2021 12:40
Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so danes izžrebali pare četrtfinala ter tudi polfinala lige prvakov. Pari so Manchester City - Borussia Dortmund, Porto - Chelsea, Real Madrid - Liverpool in ponovitev lanskega finala Bayern München - PSG. Slovenskih nogometašev med osmerico najboljših klubov ni več.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izžrebani pari četrtfinala lige prvakov.
EPA

Prve tekme bodo 6. in 7. aprila, povratne pa 13. in 14. aprila. Polfinale bo nato 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa 29. maja v Istanbulu.

V osmini finala je Chelsea izločil madridski Atletico z Janom Oblakom, branilec naslova Bayern je prepričljivo dobil dvoboj z Laziem, Real Madrid z Atalanto Josipa Iličića, Manchester City je odpravil Borussio Mönchengladbach, Porto je izločil Juventus, Borussia Dortmund Sevillo, Paris St. Germain Barcelono in Liverpool Leipzig Kevina Kampla.

Za polfinalno vstopnico se bosta pomerila finalista lanske različice tega tekmovanja Bayern in PSG. Lani je na Portugalskem slavil Bayern z golom Kingsleyja Comana in Parižane obsodil še na eno leto čakanja na prvo lovoriko med evropsko klubsko elito. Trenutno najboljše moštvo angleške lige bo izzvala Borussia iz Dortmunda z najboljšim strelcem tekmovanja, Norvežanom Erlingom Brautom Haalandom (10 golov).

REUTERS

Real Madrid - Liverpool zaenkrat bolje igrata v evropskem tekmovanju, na domačih tleh pa nekoliko zaostajata za pričakovanji. Skupaj sta osvojila kar 19 naslovov evropskega prvaka, 13 jih imajo Španci. Zadnji par je Porto - Chelsea. Porto je doslej dvakrat osvojil ligo prvakov (1986/87, 2003/04), Chelsea pa pred devetimi leti.

Ob 13. uri bo na sporedu še žreb četrtfinala in polfinala evropske lige. Med najboljšimi osmimi so Arsenal, Dinamo Zagreb (Petar Stojanović), Granada, Roma, Manchester United, Slavija Praga, Villarreal in Ajax.

Prve četrtfinalne tekme bodo 8. aprila, povratne pa 15. Polfinale bo 29. aprila in 6. maja, finale pa 26. maja v Gdansku.

* Pari četrtfinala:

Manchester City - Borussia Dortmund

Porto - Chelsea

Bayern München - PSG

Real Madrid - Liverpool

* Pari polfinala

Bayern München/PSG - Manchester City/Borussia Dortmund

Real Madrid/Liverpool - Porto/Chelsea

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta