Benedikt: Namesto term Dolina miru

DT
23.11.2019 03:46

Projekt izgradnje termalnega središča s hotelom, kar naj bi dalo velik turistični zagon občini, se še zmeraj ne premika z mrtve točke. Bo pa občina predvidoma do junija prihodnje leto dokončala 57 tisoč evrov vreden projekt ekomuzeja Dolina miru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takšne naj bi bile videti Terme Benedikt, o katerih pa za zdaj ni dokončno jasno, kdaj bi sploh lahko bile zgrajene.
Inženirski Biro Saje

V občini Benedikt vzpostavljajo ekomuzej Dolina miru. To bo muzej na prostem, s katerim želijo promovirati naravno in kulturno dediščino ter posledično v te kraje privabiti nove obiskovalce, turiste. V prvi fazi, ki se je izvedla letos, so med drugim postavili tradicionalni kmečki vrt in uredili vodnjake. Ekomuzej Dolina miru naj bi se raztezal na celotnem ozemlju benediške občine. "Ne gre za objekt, ampak za projekt. Ekomuzej ni stavba, ampak vsebuje in povezuje vse značilnosti prostora," pojasni benediški župan Milan Repič.

Za več turizma v občini Benedikt

Prva faza izvedbe se je začela na začetku tega leta, ko so začeli obnovo dela starega vrtca za interpretacijski center ekomuzeja. Med drugim je predvidena zasaditev vzorčnih tradicionalnih sadnih dreves in trt, postavitev tradicionalnega kmečkega vrta z leseno ograjo ter ureditev nekaterih izvirov vode oziroma vodnjakov. Povezali naj bi naravne znamenitosti, kulturno dediščino, športne objekte, turistične ponudnike in pridelovalce hrane ter jih združili pod enotno blagovno znamko Benedikt z okolico in ekomuzej Dolina miru. Projekt vključuje še dva studenca, slatinski vrelec v Ihovi in učno pot. "Naravne znamenitosti severnih in osrednjih Slovenskih goric bodo povezane s kolesarsko potjo in o njih bodo napisane interpretacijske zgodbe za predstavitev na novi spletni strani," poudari župan Repič. S tem želijo varovati okolje in dediščino, hkrati pa razvijati turizem.

Milan Repič bo poklicno opravljal župansko funkcijo v Benediktu.
Damijan Toplak

Večji del denarja iz naslova razvoja podeželja

Vrednost projekta ekomuzeja Dolina miru, katerega nosilec je občina Benedikt ob pomoči Turističnega društva Atlantida Benedikt, ocenjujejo na 57 tisoč evrov, od tega naj bi skoraj 40 tisoč evrov pridobili iz programa za razvoj podeželja, druga faza projekta pa naj bi bila končana junija prihodnje leto. Benedikt je sicer del Lokalne akcijske skupine (LAS) Ovtar Slovenskih goric. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta