Brezplačno varstvo v veselje otrok in olajšanje staršev

Hojka Berlič Hojka Berlič
17.06.2020 06:10

Prvo ptujsko brezplačno varstvo bo športno in ustvarjalno. V Kidričevem počitnice že tradicionalno v družbi konj in v ustvarjalno-kulinaričnem vzdušju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroci iz Kidričevega imajo že več let priložnost za brezplačno varstvo v družbi konj.
Zavod Nazaj Na Konja

Po letih razprav o potrebnosti organiziranega brezplačnega varstva za otroke med poletnimi počitnicami so te po zgledu drugih občin letos le obrodile sadove tudi na Ptuju. Ptujska občina tako to poletje namenja 15 tisoč evrov, da bi, kot pravijo, omogočili otrokom prijetno in nepozabno preživeto poletje tako, da svoj prosti čas izkoristijo kakovostno preko različnih športnih aktivnosti in ustvarjalnih delavnic. S tem bo tudi staršem zagotovo prihranila nekaj denarja. Celodnevno brezplačno varstvo je namenjeno vsem otrokom, ki so bili v iztekajočem se šolskem letu vključeni v prvo triado osnovne šole in imajo stalno prebivališče v ptujski občini. Potekalo bo v tedenskih terminih vse poletne počitnice.

Za prehrano 30 evrov

Zaradi negotovosti in varnostnih ukrepov, povezanih s pandemijo, sicer več podrobnosti do nedavnega še ni bilo znanih. V minulih dneh pa so prijavnice za varstvo razposlali ptujskim šolam. Občina je za izvedbo Zabavnega športnega poletja, kakor so varstvo poimenovali, dala na razpolago občinsko športno infrastrukturo - mestni stadion, športno dvorano Mladika ter okoliška igrišča in šolsko telovadnico OŠ Mladika. Poudarek bo na športnih aktivnostih in ustvarjanju.

Brata Malek, športno-cirkuško društvo Eleja, je po organizaciji brezplačnega varstva med zimskimi počitnicami letos tudi izvajalec poletnega varstva.
Hojka Berlič

Večina le dopoldan

V Kidričevem je brezplačno počitniško varstvo že dlje ustaljena praksa, leta 2017 so za izvedbo pridobili sredstva na razpisu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, varstvo pa sofinancira tudi občina. Tamkajšnji otroci od 6. pa do 15. leta starosti bodo letos lahko izbirali med počitnicami, preživetimi v družbi konj v Konjeniškem parku Starošince, ali pa se bodo predali ustvarjanju v prostorih Družinskega centra Kidričevo.

Ne morejo zadostiti pogojem

Poleg brezplačnega počitniškega varstva pa je tudi letos - ob sproščanju ukrepov zaradi epidemije novega koronavirusa - na voljo cela vrsta plačljivih počitniških programov. Večina se jih osredotoča na preživljanje časa v naravi, njihove cene pa se gibljejo od nekaj čez 100 evrov pa tudi do 400. Več težav pa bodo to poletje očitno imeli predvsem organizatorji sicer priljubljenega preživljanja počitnic ob bazenih.

Brata Malek, športno-cirkuško društvo Eleja, je po organizaciji brezplačnega varstva med zimskimi počitnicami letos tudi izvajalec poletnega varstva.
Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta