Članice NK Drava, novinke v slovenski ligi ženskega nogometa, igrajo v nedeljo proti Primorju, kako jim kaže?

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
30.09.2023 04:25

Da najstarejše slovensko mesto ne bi ostalo brez ženskega nogometa, je na pobudo predsednika NK Drava Andreja Maglice v klubu zaživela ženska članska ekipa, ki prvič igra v letošnjem državnem prvenstvu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Selma Šabotić, z žogo, je dosegla enega od dveh golov za Dravo v dosedanjem prvenstvu.
Črtomir Goznik

V ptujskem klubu pravijo, da je njihov cilj ustvariti močno in uspešno ekipo, ki bo blestela na igrišču in postala vzor in navdih za mlade deklice na Ptuju in širšem okolju. Z ustanovitvijo ženske ekipe v NK Drava tudi uresničujejo prizadevanja Nogometne zveze Slovenije po še večjem in hitrejšem razvoju ženskega nogometa z željo, da bi čez nekaj let vsak klub prve slovenske lige imel tudi žensko člansko ekipo. Spomnimo, ženska nogometna ekipa Doxakey Ptuj je v državnem prvenstvu igrala v sezoni 2021/22, v sezoni 2022/23 pa je vodstvo kluba pred začetkom spomladanskega dela prvenstva zaradi pomanjkanja igralk razpustilo člansko ekipo.

Nogometašice Drave, levo je trener Sandi Bauer, desno njegov pomočnik Leon Kodrič
Črtomir Goznik

Vodstvo NK Dava je za trenerja ženske ekipe ustoličilo Sandija Bauerja z obrazložitvijo, da je Bauer priznani in izjemno uspešni trener v ženskem nogometu, ki se ponaša z vrhunskimi dosežki. Prepričani so, da bo Bauer s pomočnikom Leonom Kodričem uresničil cilje, ki so si jih zastavili. Bauer si je ime odličnega trenerja pridobil predvsem z vodenjem nogometašic Pomurja Beltinci, zdaj Nona Mura.

"Trener v Pomurju Beltincih sem bil skupno približno dvanajst let, najprej v mlajših klubskih selekcijah, nato sem bil najprej pomočnik in nato trener članske ekipe. Z njo sem osvoji šest naslovov državnih prvakinj, pet pokalnih zmagovalk in se dvakrat uvrstil med 32 najboljših v ligi prvakinj. Leta 2021 sem odšel v Avstrijo, po povabilu vodstva NK Drava, da prevzamem treniranje njene ženske članske ekipe, pa sem se vrnil v Slovenijo," je pojasnil Sandi Bauer. "K sodelovanju me je pritegnil predvsem ambiciozen načrt vodstva kluba, po katerem naj bi ekipa v letu ali dveh postala konkurenčna najboljšim slovenskim, nato pa naj bi jo popeljal v vrh slovenskega ženskega nogometa," dodaja Bauer, ki je zadovoljen ob spoznanju, da bo pod okriljem NK Drava denarno podprt tudi ženski del kluba.

Ines Krajnc z izkušnjami veliko pomaga mlajšim soigralkam.
Črtomir Goznik

Strateg ptujskih nogometašic ima na voljo kar 24 igralk, večina jih je iz Maribora in okolice, nekaj tudi iz Doxakeyja Drava. "S trenutnim kadrom sem zadovoljen, če želimo biti konkurenčni najboljšim, se moramo okrepiti s petimi, šestimi kakovostnimi igralkami," je prepričan Bauer, ki se je s ptujsko uvrstil v četrtfinale pokalnega tekmovanja, v petih tekmah državnega prvenstva pa z dekleti osvojil štiri točke, tri z zmago v Gažonu in eno z neodločenim rezultatom v Radomljah, tako da je Drava na lestvici z osmimi klubi šesta. "Skrbi predvsem neučinkovitost. V šestih tekmah smo dali le dva gola, razlog za neučinkovitost pa je pomanjkanje srednje napadalke. Upam, da bomo tudi to težavo rešili," je optimist strateg ptujskih nogometašic, ki se že ozira po nadaljevanju državnega prvenstva, ko se bo Drava v tekmi 6. kroga v nedeljo ob 11. uri na Ptuju udarila z ekipo Primorja Ajdovščina, ki ima prav tako štiri točke. "Ponuja se nam priložnost za zmago," je prepričan Bauer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta