Družina Mulec hvaležna vsem za pomoč, da njihova nova hiša že stoji

Barbara Bradač Barbara Bradač
20.03.2021 05:26
Težko je bilo, reče Robi Mulec in glas se mu zlomi, ko se spomni na lanski maj, ko so ognjeni zublji njemu, ženi Tanji in hčerki Vanesi uničili vse, razen tistega, kar so imeli na sebi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robi Mulec z družino pred novo hišo Foto: Igor Napast
Igor Napast

Zaradi donacij, denarnih ter kot material in delo, pa tudi druge nesebične pomoči številnih nova hiša sedaj že stoji. Za poletje načrtujejo, da bodo lahko v novem domu v Morju pri Framu že prespali. "Hiša je pokrita, vgrajena so okna in vrata, napeljana elektrika in vodovod, narejeni so notranji ometi in položeni estrihi. Čakamo, da se posuši in da lahko začnemo delati notri," pripoveduje Mulec, ki je veliko dela opravil sam s sorodnikom Matejem Špesom. "Že vidimo konec, zato že lahko pokažemo, kaj smo uspeli," je vesel. Zahvaljuje se izvajalcem, sosedom, sokrajanom, znancem, kolegom, podjetnikom in obrtnikom, Občini Rače - Fram in županu Branku Ledineku, predvsem izpostavlja veliko pomoč Rdečega križa Fram in predsednice krajevne organizacije Sonje Tišič. "Brez pomoči sočloveka nič ne bi bilo mogoče. Ne znam z besedami opisati, kako hvaležen sem vsem za pomoč," je dodal.

Rdeči križ Fram je za družino zbral 30.595 evrov, od tega je občina prispevala 10.000 evrov, Rdeči križ Slovenije, njegove krajevne in četrtne organizacije pa 9900 evrov. Preostalo so nakazali podjetniki, organizacije in društva iz občine, velik del tudi posamezniki. "Ostalo je le še 11,79 evra. Vse je šlo izključno za material ali dela pri gradnji hiše. Počasi si bo družina uresničila sanje, vselitev v novi dom," pravi Tišičeva in se prav tako zahvaljuje vsem za donacije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta