Jakobski Dol: Družina Mulec uredila postajališča za 12 avtodomov

Anita Kirbiš
16.11.2019 05:00

S slovesno otvoritvijo so namenu predali postajališča za avtodome na Vinogradništvu Mulec v Jakobskem Dolu v občini Pesnica. To je prvo takšno postajališče v občini, kjer tovrstnih turističnih vsebin manjka, prav tako prenočitvenih kapacitet, zato je to še toliko večja pridobitev, možnost za privabljanje obiskovalcev in turistov v občino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Družina Mulec ob novi pridobitvi
Anita Kirbiš

V Jakobskem Dolu, ki se ponaša z bogato vinogradniško in vinarsko zgodovino, se zavedajo, da je turizem poleg vinogradništva panoga, ki je zelo pomembna za razvoj kraja. Mulečevi iz zaselka Ročica so zdaj prispevali k turistični infrastrukturi z razširitvijo svoje ponudbe. Mesto za avtodome Camperstop Mulec ponuja sodobno opremljena mesta za dvanajst avtodomov, zagotavljajo elektriko in vodo, možnost izpusta odpadne vode ter fekalij. Gostom so na voljo tudi urejene sanitarije. Na turistični kmetiji dodatno ponujajo nekaj mest za postavitev šotorov, najem treh apartmajev in dvoposteljno sobo.

Program ob slovesnosti

Otvoritvena slovesnost je privabila množico ljudi od blizu in daleč, tudi iz Avstrije in Hrvaške. Zbrane je poleg gostiteljev pozdravil tudi župan Pesnice Gregor Žmak, ki je izpostavil pomen posameznikov in njihovih družin, ki skrbijo za izjemno turistično ponudbo. Nagovorila sta jih tudi direktor Kmetijsko-gozdarskega zavoda Maribor dr. Stanislav Klemenčič in predsednik Krajevne skupnosti Jakobski Dol Gorazd Žmavc. Vsi so bili nad novo turistično pridobitvijo in angažmajem družine Mulec izjemno navdušeni.

Župan Gregor Žmak in Roman Mulec sta prerezala trak
Mulec

Urejajo tudi trgovinico

Pri Mulečevih živi in se z vinogradništvom ukvarja že četrta generacija, ki so zelo povezani, delo si delijo. Domačijo, ki je tik ob Martinovi kapeli, krasi lepo urejeno okolje, v neposredni bližini je v ogradi tudi čreda jelenov damjakov. Znani so po pridelavi odličnih vin, ki zorijo v 150 let stari vinski kleti. Pohvalijo se lahko s širokim naborom nagrajenih vin, s katerimi se predstavljajo na številnih dogodkih doma in v tujini, organizirajo pa tudi vodene degustacije. Daleč naokoli so znani po odličnih domačih marmeladah in sadnih sokovih, divjačinskih suhomesnatih izdelkih. Urejajo si tudi butično trgovinico za prodajo domačih izdelkov. Vse leto pri njih srečujemo domače in predvsem tuje goste, ki iščejo mir in stik z neokrnjeno naravo.​
Celotna vrednost investicije je 57.089 evrov. Pričakovani znesek sofinanciranja iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja je 39.964 evrov. Dodajmo, da so izdali tudi predstavitveni katalog v slovenščini, nemščini in angleščini. Poleg tega so napovedali, da bodo prispevali k dodatni turistični ponudbi na območju LAS Ovtar Slovenskih goric z uvajanjem novih turističnih produktov in programov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta