Marinič je za v. d. direktorja občinske uprave imenoval moža strankarske kolegice

Slavica Pičerkio
14.01.2019 21:02

Župan Branko Marinič je za v. d. direktorja občinske uprave imenoval Mirka Šimenka, moža strankarske kolegice in državnozborske poslanke. Šest prijavljenih na razpisu, med njimi tudi začasni direktor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Branko Marinič ob državni cesti, ki poteka skozi Videm 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Sredi preteklega leta, le nekaj mesecev pred jesenskimi lokalnimi volitvami, je občina Videm objavila javni natečaj za položaj direktorja občinske uprave, ki pa je bil zaradi izida volitev kasneje razveljavljen. Novoizvoljeni župan Vidma Branko Marinič se je tako po prevzemu županskih nalog odločil za novi razpis, ki je potekal med božično-novoletnimi prazniki.

Leta dolgo brez direktorja

Branko Marinič 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Zaposlovali bodo, tudi z javnimi deli

Na občini Videm je zaposlenih 15 ljudi, še tri lahko zaposlijo, to bodo v prihodnjih mesecih tudi storili: "Kot sem seznanjen, se občina v preteklosti ni odločila za nove zaposlitve, ker takratni člani občinskega sveta niso bili naklonjeni dodatnemu zaposlovanju v občinski upravi. Sam ugotavljam, da bomo morali zaposliti še kakšnega delavca predvsem v našem režijskem obratu. Pri tem si bomo pomagali z javnimi deli, kar je za občino zelo ugodno, delo pa s tem zagotovimo tudi našim iskalcem zaposlitve, ki so običajno težje zaposljivi."

V občini Videm se pripravljajo na nove investicije.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta