Na njihovem območju ga ne pomnijo: Lovec v silobranu ustrelil mladega medveda

MT
06.05.2021 10:12
V Žetalah, v bližini naselja Čermožiše, je lovec v noči na sredo ustrelil triletnega medveda. V Lovski družini Žetale ne pomnijo, da bi se kdaj na njihovem območju znašel rjavi medved. Po doslej znanih informacijah je medved lovca presenetil in ta ga je ustrelil v silobranu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Ld Žetale

Predsednik ptujsko-ormoške Zveze lovskih društev dr. Srečko F. Krope nam je povedal, da  je Lovsko društvo Žetale o dogodku uradno obvestilo tako lovsko inšpekcjo kot pristojno Območno enoto Zavoda za gozdove Slovenije. Kaj več bodo o okoliščinah odstrela medveda v Halozah povedali po razjasnitvi vseh okoliščin dogodka.

V Lovski družini Žetale ne pomnijo, da bi se kdaj na njihovem območju znašel rjavi medved. Na sliki občinsko središče Žetale.
Ciril Horjak

Strokovnjaki bodo medveda tudi uradno ocenili in povedali, ali gre za mladega medveda ali morda celo za starejšo žival. Hkrati bodo lahko potrdili ali zanikali številna ugibanja, ali v Halozah ni bil uplenjen medved, ki se je v minulih dneh potepal po Pohorju in Kozjaku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta