Na srečanju več kot 300 gobarjev

Damijan Toplak Damijan Toplak
07.09.2019 06:06

Gobarsko društvo Snežka iz Dobrovc je pripravilo že 5. mednarodno srečanje gobarskih društev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na gobarskem srečanju v Dobrovcah si je bilo mogoče ogledati več kot 150 vrst različnih užitnih in neužitnih gob.
Damijan Toplak

Povabilu se je odzvalo kar 22 gobarskih društev iz Slovenije in Hrvaške, pa tudi iz Srbije. Prišli so iz Zagreba, Umaga, Čakovca, Novega Sada, Krapine pa iz Celja, Kozjega, Novega mesta, Ribnice, Sežane, s Ptuja in Mute - Vuzenice, če naštejemo le nekatere izmed njih. Manjkala nista niti Amadeo Dolenc, predsednik Gobarske zveze Slovenije, in Branko Bartolić, predsednik Hrvaške gobarske zveze. Udeležence srečanja je ob tej priložnosti pozdravil miklavški župan Egon Repnik ter jim ob tem zaželel prijetno druženje in bivanje v miklavški občini.
Kot je povedal Matej Petrovič, podpredsednik Gobarskega društva Snežka Dobrovce, sta namen tovrstnih srečanj predvsem druženje in nabiranje gob (te so nabirali na različnih koncih Pohorja, v Halozah, v bližnjem gozdu med Dobrovcami in Dravskim Dvorom ter v Marjeti). Tokrat se je v Dobrovcah zbralo več kot 300 članov gobarskih društev, ob tem pa je GD Snežka, sicer v prostorih Nogometnega kluba Dobrovce, dobilo v notranjosti povsem prenovljene prostore, medtem ko bo zunanjost objekta obnovljena prihodnje leto. Prenova, kot je povedal član društva Jože Brumen, jih je ob obilici prostovoljnega dela njihovih članov veljala okrog deset tisoč evrov, pri čemer je polovico prispevala miklavška občina. Prostori društva, v katerih so klubska soba, kuhinja, sanitarije in skladiščni prostori, so veliki okrog 70 kvadratnih metrov. Društvo Snežka deluje devet let in trenutno združuje 75 članov, ki prihajajo iz miklavške občine, pa tudi iz okolice Maribora in Dupleka.

Jože Brumen, predsednik Društva upokojencev Dobrovce in član dobrovškega gobarskega društva Snežka
Damijan Toplak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta