Na Treh kraljih novo nogometno igrišče

Irena Brdnik
21.08.2022 07:00

Igrišče je narejeno po standardih Uefe ter uporabno za višinske priprave klubov in za mednarodne nogometne tekme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Okoli novozgrajenega igrišča bodo še namestili ograjo.  
RTC Trije kralji

Novost letošnje poletne sezone pri Rekreacijsko-turističnem centru (RTC) Trije kralji na slovenskobistriškem Pohorju je novo nogometno igrišče, ki ga bodo odprli v teh dneh. Igrišče bo namenjeno vsem gostom centra, je pa narejeno po dimenzijah in standardu licence Uefe, tako da bo uporabno tudi za višinske priprave klubov in za organiziranje mednarodnih nogometnih tekem, je povedal Božo Juhart, ustanovitelj zasebnega družinskega podjetja RTC Trije kralji. Igrišče je v glavnem končano, okoli njega bodo zdaj namestili še ograjo.

Gostom na voljo pohorska kulinarika

Dobro so pripravljeni tudi na goste iz "poletnega" avtobusa, ki od sobote, 16. julija, vozi iz Slovenske Bistrice na Tri kralje brezplačno. Pripravijo jim klasično gostinsko ponudbo, tradicionalno gobovo juho, pohorski lonec in borovničev zavitek, dan pa lahko gostje izkoristijo tudi za sprehod v neokrnjeno naravo v okolici. Nato se vrnejo v dolino, pravi Juhart.

Novost je še, da bodo v prihodnje redno zaposlili vodnika, razpis zanj so že objavili. Vodnik je sicer že na voljo in popelje turiste po ustaljenih poteh, razdalja teh pa je prilagodljiva, odvisna je od starosti in kondicije posameznika. Spomnimo, da je od centra organiziranih 15 kolesarskih poti, 15 pohodniških poti, namenjenih vsem starosti, in tudi Urškina pot, po kateri predvsem otroci odkrivajo znamenitosti Pohorja in hkrati zberejo žige na kontrolnih točkah, v hotelu Jakec pa so nagrajeni s sladko Urškino rezino.

Na Treh kraljih se na gorskem zraku veselijo vse generacije, v cerkvi in okoli nje je bilo 7. avgusta tradicionalno Lovrenčevo žegnanje.  
RTC Trije kralji

Zadovoljni s turističnimi boni

Z unovčitvijo turističnih bonov so bili v RTC Trije kralji zadovoljni. "Ta ukrep smo v dveletnem obdobju izkoristili maksimalno, kar 90 odstotkov bonov je bilo izkoriščenih na območju občine Slovenska Bistrica," je povedal Božo Juhart. Pred odprtjem nogometnega igrišča so pripravili še tradicionalno Lovrenčevo žegnanje, ko je bila 7. avgusta v tamkajšnji cerkvi maša, sledilo pa ji je druženje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta